V predvečer Dňa matiek sa odprezentovali na benefičnom podujatí v nitrianskom hoteli Mikado

V predvečer Dňa matiek sa odprezentovali na benefičnom podujatí v nitrianskom hoteli Mikado viaceré známe mená. Hudobníci, speváci, herečky a modelky. Po úvodnom príhovore pani riaditeľky Centra Slniečko n.o. Mariany Kováčovej a primátora mesta Nitry Jozefa Dvonča, prišla na pódium Miss 2007 Veronika Husárová, ktorá si Centrum Slniečko vybrala len nedávno ako cieľ svojho charitatívneho projektu. Potom už odštartovala dvojhodinová šou, ktorú zahájilo duo Aratron Aspis svojou UV šou a hneď po nich Michal Chrenko s gitaristom Rasťom Tomanom.vS organizátorkou podujatia speváčkou Brigitou si strihol aj nádherný duet "Chýbaš" z nového albumu speváčky. Z tohto albumu odspievala sama Brigita ďalšie dve piesne, ktoré zožali u publika veľký úspech.

Z Bratislavy docestovali herečky Petra Palevičová a Kristína Turjanová, známe nielen z divadla ale i z televíznych obrazoviek. Súčasťou koncertu boli aj 2 módne prehliadky. Mladá dizajnérka a módna návrhárka Karolína Zálesňáková odprezentovala svoju tvorbu, kolekciu bielych šiat. "Každý rok vyberáme krásne modelky z Nitry a okolia, ktoré sa prehliadky zúčastňujú bez nároku na honorár, za čo im patrí veľká vďaka. Taktiež tím dievčat zo salónu SunnyDay nám každoročne pomáhajú so stylingom a líčením. Ich práca je skutočne profesionálna." hovorí organizátorka Brigita.

"Myšlienka týchto koncertov sa zrodila v mojej hlave už dávno a odvtedy sa uskutočnili už štyri. Budem veľmi rada, ak sa koncerty budú opakovať každý rok, vždy v máji ku Dňu matiek."

Bombónikom alebo čerešničkou na torte je už pravidelne klavírny virtuóz Jozef Hollý, ktorý sa už viackrát zúčastnil podujatí, ktoré speváčka spolu s Centrom Slniečko organizovala. "Veľmi si vážim, že sa Brigita rozhodla výťažok zo vstupeniek venovať práve našej organizácii," hovorí pani riaditeľka Mariana Kováčová a zároveň dopĺňa "keďže viem, aké ťažké je získavanie peňazí od sponzorov, aby sa takéto podujatia vôbec mohli uskutočniť. Je to pre Slniečko zároveň aj veľmi dobrá forma reklamy, dozvedá sa tak o ňom stále viac ľudí."

Speváčka Brigita tentokrát oslovila aj Nitriansku komunitnú nadáciu: "Keďže tento projekt zaujal aj NKN a spoločnosť Bramac, podarilo sa nám dostať podporu aj z ich strany a verím, že nie naposledy. Projekt Slniečko zažiari má veľmi dobré referencie." Veľký úspech zaznamenala svojím vystúpením aj mladá speváčka Ester Wiesnerová, ktorá svojim džezovým prejavom zaujala aj ľudí na prestížnej škole Berklee College of Music v Bostone, kam ju len nedávno prijali.

Mladí tanečníci z tanečnej škole Old School Brothers každoročne obohacujú program svojím originálnym vystúpením. "Chalani na sebe tvrdo pracujú pod dohľadom skúsených trénerov-tanečníkov. Myslím, že ich čaká skvelá kariéra" dodáva manažér OSB Tomáš Rábek.

Tanečná skupina Siracusa z Nitry po prvýkrát vystúpila na tomto podujatí a tiež s úspechom. "Sme radi, že môžeme tancom pomôcť dobrej veci, pretože tanec nás skutočne baví, " dodáva manažérka a tanečníčka Lucia Vargová.

Koncert by sa nemohol uskutočniť, nebyť sponzorov a partnerov, ktorí sa každoročne zapájajú do procesu príprav. "Takýto koncert zaberie minimálne 2 mesiace práce, aj keď už máme skúsenosti z minulých rokov, vždy je čo vylepšovať. Stále sa učíme," skromne podotýka organizátorka Brigita, "malé neúspechy sú súčasťou života každého z nás a tie nás majú motivovať v práci ďalej. Centrum Slniečko si to určite zaslúži."

Na otázku či je možné skĺbiť toľko aktivít života speváčky a organizátorky s povinnosťami slobodnej mamičky, Brigita odpovedala stručne: "Bez nezištnej pomoci ľudí by som to určite nezvládla."

Viac fotografií nájdete na FB stránke


Zdroj: Brigita, foto HavranPhoto