🚜 🚦 UPOZORNENIE na očakávané komplikácie v doprave na štvrtok 22. februára od 9 do 15:00 hod. - na cestách po celom Slovensku bude vyše 2️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ traktorov. Sprievod desiatok, niekde aj stoviek kusov poľnohospodárskej techniky bude prechádzať aj Nitrou a to z každoho smeru (Branč – Nitra, Topoľčany – Nitra, Neverice – Nitra, Vráble – Nitra.

⚠️ Zraz bude aj pred parkoviskom P10 Agrokomplex – Akademická 4 Nitra, následne protestná jazda mestom Nitra.

ℹ️ Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora tak slušným, ale ráznym spôsobom vyjadrí svoj nesúhlas so smerovaním agropolitiky EÚ a podporí protestujúcich poľnohospodárov v ďalších krajinách EÚ.

Hlavným dôvodom nespokojnosti európskych poľnohospodárov sú ⬇️
◼ obrovské množstvo byrokracie, ktoré Európska komisia kladie na poľnohospodárov a potravinárov,
◼ nereálne postavené zelené ciele a nedostatočná ochrana európskych trhov pred dovozmi ukrajinských komodít.
❗️Naši poľnohospodári chcú chovať zvieratá, pestovať plodiny a vyrábať potraviny, nie sedieť za počítačom a lúštiť niekedy až nezmyselné požiadavky Európskej komisie, ktoré sa neustále menia a brzdia rozvoj vidieka. Sme za vypočutie našich požiadaviek a reálnu diskusiu. Len tak sa obnoví dôvera európskych poľnohospodárov a potravinárov voči inštitúciám EÚ.

Protest poľnohospodárov Nitra 2024 Protest poľnohospodárov Nitra 2024 Protest poľnohospodárov Nitra 2024 Protest poľnohospodárov Nitra 2024