Počas jarných prázdnin bude regionálna autobusová doprava v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Topoľčany a mestská autobusová doprava v mestách Zlaté Moravce a Vráble, ktorú zabezpečuje spoločnosť ARRIVA NITRA, premávať v prázdninovom režime. Ide o plánovanú zmenu, ktorá je každý rok súčasťou cestovných poriadkov a cestujúcich o nej informujú značky uvedené pod číslom spoja.

„Počas jarných prázdnin ponúkajú kultúrne a osvetové zariadenia Nitrianskeho kraja pestrý program pre malých aj veľkých. Ak sa rozhodnete za ním cestovať, určite využite spoje prímestskej autobusovej dopravy – nebudete mať problém s parkovaním, hravo sa odvezie aj väčšia rodina a pokiaľ sa pridajú aj starí rodičia, zaplatia za cestovné len 30 centov,“ povedal Branislav Becík, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Od pondelka 4. marca 2024 do piatku 8. marca 2024 zabezpečí spoločnosť ARRIVA NITRA regionálnu autobusovú dopravu v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Topoľčany a mestskú autobusovú dopravu v mestách Zlaté Moravce a Vráble v režime školských prázdnin tak, ako každý rok. Spoje, ktoré nepremávajú počas prázdnin, sú v cestovných poriadkoch označené značkou 10, zatiaľ čo značka 11 označuje spoje, ktoré premávajú len cez školské prázdniny.

„Školské spoje, ktoré využívajú najmä žiaci a študenti základných a stredných škôl, sú počas prázdnin menej vyťažené. Pri príprave cestovných poriadkov s tým počítame a spoje naplánujeme v prázdninovom režime. Aj vďaka tomu je verejná autobusová doprava v Nitrianskom kraji bezpečná, spoľahlivá a efektívna. Po príchode z jarných prázdnin v pondelok 11. marca budú môcť naši cestujúci opäť využiť školské spoje,“ povedal Silvester Zemes, generálny riaditeľ spoločnosti ARRIVA NITRA.

Víkendové spoje sa nemenia

V sobotu 2. marca a 9. marca budú autobusy ARRIVA NITRA premávať rovnako ako počas akejkoľvek inej soboty v roku. V nedeľu 3. marca a 10. marca vypraví dopravca všetky svoje regionálne autobusové spoje ako v nedeľu a štátom uznané sviatky. Platné cestovné poriadky nájdu cestujúci na webovej stránke dopravcu v sekcii cestovné poriadky. V nich sú spoje premávajúce počas jednotlivých dní označené príslušnými symbolmi.



Zdroj: TS Arriva