Pri Nitre vyrastá nový golfový rezort RED OAK Golf Club. 18 jamkové ihrisko sa nachádza pri Lužiankach a svoje brány otvára 15. mája 2017 pre členov, v júli celý rezort.

RED OAK Golf Club

Autori ihriska zverili jeho návrh do rúk amerického odborníka a golfového architekta Kennetha Williamsa. Dôraz pritom kládli najmä na zmysluplnosť umiestnenia prekážok i jamiek tak, aby predstavovali výzvy pre skúsených golfistov ako aj nových začínajúcich hráčov. Hlavnú úlohu pri návrhu greenov a fairwayov zohrala sama príroda. Na ich rozmiestnenie totiž podľa slov architekta ihriska vo veľkej miere využili charakter dostupného vlnitého terénu a prispôsobili ho tak, aby si každý hráč zo svojej stej či prvej hry odniesol vždy skvelý dojem a nezabudnuteľný zážitok.

V budúcnosti pribudne rezidenčná zóna

Myšlienka vybudovania komplexného golfového areálu vznikla už pred niekoľkými rokmi. Aj keď v hlavách zakladajúcich golfistov zrela dlho, dnes je zrejmé, že išlo o správny krok. Osemnásť jamkové ihrisko, rozsiahle cvičné plochy či dizajnovo prepracovaný Club House zaručí aktívnym golfistom špičkové herné podmienky a umožní začínajúcim hráčom spoznať čaro tohto majstrovského športu. V budúcnosti sa rezort navyše rozšíri aj o rezidenčnú zónu, ktorá vďaka nadštandardnej infraštruktúre a dostupnosti poskytne skvelé podmienky pre bývanie novej generácii obyvateľov mesta Nitry.

Korytov


Lokalita

Rezort sa totiž nachádza v bezprostrednej blízkosti vzácnych dubovo-cérových lesov, ktoré sú pre túto oblasť špecifické. Aktívni hráči, ale aj široká verejnosť si môže vychutnať pohľady na symbol mesta Nitry, ktorým je vrch Zobor alebo na historický Dražovský kostolík z 11.storočia.

Vízia pre nitriansky región

Za projektom RED OAK Golf Club stoja ľudia, ktorí milujú golf, mesto Nitra a jeho okolie. Touto významnou investíciou chcú priniesť do regiónu nový štandard služieb a aktivity, ktoré pomôžu Nitre neustále napredovať. Projekt RED OAK Golf Club chce byť pozitívnym príkladom tejto vízie a štartovacím bodom ďalších skvelých ideí.

Dokončovacie práce

Ihrisko sa bude otvárať v 3. fázach - 15.5. pre celoživotných členov klubu, 15.6. navyše aj pre ročných členov a následne v júli sa otvorí celý rezort vrátane klubového domu. V rezorte ešte pribudnú stromy a dokončia sa ihriská.

Už 15. mája si môžete dopriať prvý odpal. Ak ste aktívnym hráčom či plánujete začať s golfom, máte jedinečnú možnosť vybrať si z ponuky členstiev, ktoré vám najviac vyhovuje. Viac informácií o nás nájdete na stránke redoakgolf.sk alebo fanpage RED OAK Golf Club.

RED OAK Golf Club Nitra RED OAK Golf Club Nitra


Pohľad zo satelitu

RED OAK Golf Club Nitra


Lokalizácia na mape




Zdroj: Red Oak