V budove bývalého OD Tesco sa vo štvrtok večer svietilo, zo strany od Mlynov je zložené lešenie. Po dlhej nečinnosti teda znaky prvých aktivít.

Dňa 5. decembra stavebník ohlásil na Mestskom úrade v Nitre stavebné úpravy budovy. Podľa informácií z Mestského úradu v Nitre ide o asanáciu interiéru obchodného domu. Ako má vyzerať budova po rekonštrukcii sa nám doteraz nepodarilo zistiť. Hovorilo sa o dvoch alternatívach - komplexnej rekonštrukcii budovy a okolia, alebo len o novej fasáde s vysunutím výkladov na hranu objektu.

"Zámer investora je asanácia existujúcich nevyhovujúcich interiérových deliacich konštrukcií, častí technického zariadenia objektu a vybavenia priestorov za účelom prípravy objektu pre potreby rekonštrukcie objektu obchodného domu", informoval ma hovorca mesta Tomáš Holúbek.

O konci OD Tesco sme písali 31. júla 2017. Budovu vtedy kúpil žilinský podnikateľ George Trabelssie, ktorý v Žiline vlastní nákupne centrum Mirage Shopping Center. Nový majiteľ mal nitrianske OD Tesco kompletne prebudovať. Tesco malo dočasne otvoriť predajňu potravín na prízemí a malo sa tak stať na jeseň tohto roka. Doteraz sa tak nestalo.

Predchodcom OD Tesco bol obchodný dom Prior, ktorý sa začal stavať v roku 1969. V roku 1998 sa Prior zmenil na K-Mart.

Križovatka Štefánikova x Štúrova v Nitre OD Tesco rekonštrukcia



Zdroj: Nitralive.sk