Skelet pri rieke je po dlhšej dobe o krok bližšie k dostavbe. Ministerstvo životného prostredia vydalo koncom januára záverečné stanovisko k procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie. Záverečné stanovisko je vyhodnotením celého procesu posudzovania vrátane pripomienok verejnosti a ostatných subjektov.

"Právoplatné záverečné stanovisko EIA je nevyhnutnou podmienkou pre začatie stavebného konania, ktoré by sme chceli spustiť čo najskôr tak, aby mohli v druhej polovici tohto roka začať stavebné práce. Presný termín vypísania stavebného konania však zatiaľ nie je známy," informoval portál Nitralive.sk manažér projektu Peter Kuliffay.

Termín otvorenia je jar 2020, tento termín by chcel investor dodržať.

K zdržaniu procesu určite prispeli aj pripomienky v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie. Konkrétne Združenie domových samospráv je na Slovensku "známa firma", podáva pripomienky k všetkým väčším projektom, požiadavky sa väčšinou opakujú. O tomto združení a pánovi, ktorý ho vedie si prečítate napríklad v tomto článku.

Všetko o projekte Promenada living park Nitra nájdete v článku Vizualizácie Living Park Nitra (City Park) - finálna podoba + termín výstavby.

Skelet City park - Promenada living park Nitra



Zdroj: Nitralive.sk