Hypernova končí okrem iných miest na Slovensku aj v Nitre. Z pôvodných vyše dvadsať predajní zostane pätica. Do konca roka skončia predajne v bratislavskom Avione a v Košiciach. Predajňa v Centro Nitra skončí v januári. Obchodná sieť Hypernova pôsobí na Slovensku od roku 2001 a v súčasnosti zahŕňa sedem hypermarketov. V roku 2017 budú predajne postupne rebrandované a remodelované na nové Terno.

Aké prevádzky nahradia Hypernovu v Centro Nitra zatiaľ nie je známe. Nájomcovia by mali byť dvaja. Vtáci v Nitre štebocú, že jedna z prevádzok bude Billa :-)

Zmeny nastali po zmene majiteľa. V roku 2014 odkúpila sieť predajní spoločnosť J&T od holandského Aholdu.

Hypermarket Hypernova ani po niekoľkých mesiacoch rokovaní nedospel k dohode o predĺžení nájmu s majiteľom Obchodného centra (OC) Centro v Nitre, preto v ňom 31. januára 2017 po vzájomnej dohode ukončí prevádzku. Všetkým zamestnancom ponúkne TERNO real estate možnosť pracovať v ďalších predajniach zo svojej siete.

Z prieskumu aktuálnych zákazníckych zvyklostí vyplynulo, že veľkosť hypermarketov je neprimerane veľká. Ich rozloha sa za posledných 15 rokov, kedy bolo trendom nakúpiť v nich aj spotrebnú elektroniku či hračky, nezmenila. Dnešný spotrebiteľ však kupuje v sieti Terno hlavne čerstvé a kvalitné potraviny. V rámci zefektívňovania veľkoplošných predajných plôch spoločnosť Terno niekoľko mesiacov rokovala s majiteľmi OC Centro v Nitre, počas ktorých nedošlo k uspokojivej dohode, a teda k predĺženiu zmluvy o dlhodobom prenájme priestorov. Z tohto dôvodu prevádzkovateľ zatvorí hypermarket Hypernova v Nitre k 31. januáru 2017.

Terno začalo so zefektívňovaním veľkoplošných predajných plôch prevádzok Hypernova začiatkom roku 2016. „Snažíme sa rešpektovať súčasné trendy a tendencie v nakupovaní, a tým zatraktívniť predajne pre našich zákazníkov,“ hovorí Zuzana Cseriová, generálna riaditeľka spoločnosti Terno. Remodeláciou postupne prejdú predajne vo vlastných budovách (Pezinok, Poprad, Prešov). Spoločnosť zároveň intenzívne rokovala s majiteľmi ďalších priestorov, ktoré si prenajíma. Výsledkom týchto rokovaní bolo zmenšenie predajnej plochy veľkej prevádzky v OC Europa v Banskej Bystrici (otvorenie remodelovanej predajne 9. septembra 2016). „Túto zmenu formátu považujeme za úspešnú,“ dodala Zuzana Cseriová.



Zdroj: Nitralive.sk