V januári sme Vám ukázali nové vizualizácie nedostavaného City Parku, v ktorom sa uvažovalo s viacerými alternatívami. Jedna z nich počítala s kanceláriami, hotelom, bytmi a obchodmi. Tento stav už nie je aktuálny - o novinkách sme sa informovali u pána Kuliffaya zo spoločnosti Euro City Park, a.s.

Článok z januára si prečítajte na tomto odkaze.

Definitívne teda padlo rozhodnutie, ktoré počíta len s bytmi a obchodmi v pomere 1:2. Počet bytov a obchodov zatiaľ nie je určený, spoločnosť vytvára novú štruktúru. Rovnako nie sú známi nájomcovia obchodov. Na začiatku výstavby sa hovorilo o Tescu a C&A, aktuálne to však už nie je.

Nové vizualizácie budú k dispozícii približne o 4 až 5 mesiacov.

Zaujímali sme sa tiež o športoviská a exteriér v okolí nákupného centra, pravdepodobne príde k zmene a plánované športoviská budú v menšom rozsahu. Veríme, že lávka zostane v projekte.

Kedy je reálny štart dostavby?

dostavby je reálny po zabezpečení financovania, dokončenie by malo trvať približne rok a pol.

Stavebné povolenie je platné do júna 2016

V platnom stavebnom povolení sa píše o 4-podlažnom objekte s podzemným parkovaním a nasledujúcich športových plochách: detské ihrisko, kolíska pre skateboard a bicykle, viacúčelové ihrisko, plážové volejbalové ihrisko, dráha pre detské elektroautíčka, pieskovisko so skĺzavkami, lezecká stena. Nemali chýbať prvky malej architektúry – vodná plocha s lávkou, navrhnuté sú tri vodné plochy – 2 v exteriéri a jedna v ústrednom vstupnom priestore, približne 100 kusov exteriérových lavičiek, odpadkové koše.

Pôvodný zámer

City Park Nitra mal poskytovať 28 000 m2 prenajímateľnej plochy so 70 obchodmi, supermarketom, 14 reštauráciami a 10 prevádzkami služieb. V blízkosti malo vzniknúť športovisko s plochou 7 500 m2, U-rampa, lezecká stena, basketbalové i volejbalové ihrisko. Projekt počítal aj s lávkou pre peších ponad rieku a malého móla na požičiavanie lodiek.


FOTOGALÉRIA

City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra City Park Nitra



Zdroj: Nitralive.sk