Po dlhšej dobe sme sa opäť zaujímali o aktuálnu situáciu projektu City Park Nitra. Rozostavaný skelet nákupného centra sa pomaly stáva jedným z negatívnych dominánt Nitry. Spoločnosť Euro City Park získala dňa 19. júna 2014 dodatočné stavebné povolenie na stavbu potom čo vypršalo pôvodné, ktoré platilo do júna 2013. City Park začali stavať v roku 2007 a o rok výstavbu prerušili.

Na novinky a aktuálne informácie sme sa spýtali pána Mag. Petra Kuliffaya z ICT Istroconti (investor).

Aktuálne stavebné povolenie bolo vydané na pôvodný projekt nákupno-zábavného centra. V súčasnosti vypracovávame rôzne analýzy, na základe ktorých budeme vyhodnocovať prípadné alternatívy ďalšieho smerovania projektu. Chceme to urýchliť, nevieme to urýchliť, ale chceme projekt dokončiť.


City Park Nitra - marec 2015 panoráma


V platnom stavebnom povolení sa píše o 4-podlažnom objekte s podzemným parkovaním a nasledujúcich športových plochách: detské ihrisko, kolíska pre skateboard a bicykle, viacúčelové ihrisko, plážové volejbalové ihrisko, dráha pre detské elektroautíčka, pieskovisko so skĺzavkami, lezecká stena. Nemali chýbať prvky malej architektúry – vodná plocha s lávkou, navrhnuté sú tri vodné plochy – 2 v exteriéri a jedna v ústrednom vstupnom priestore, približne 100 kusov exteriérových lavičiek, odpadkové koše.

Fotogalériu z doterajšieho priebehu výstavby + vizualizácie nájdete v článku City Park Nitra


Fotografie skeletu



Zdroj: Nitralive.sk