Aktuálne pohľady na budúci obchvat mesta Nitra

Aktuálna februárová fotoreportáž z výstavby južného obchvatu Nitry. V pekný slnečný, ale chladný deň sme sa vybrali zdokumentovať postup prác na jednotlivých úsekoch stavby.

1. Križovatka Čermáň

Na záberoch vidno sprejazdnený nový most. Predtým sa nejazdilo priamo ale nižšie vľavo v smere von z mesta.

2. Estakáda, Priemyselná ulica

Najdlhší mostný objekt na trase obchvatu - 1 163 m dlhý most ponad Priemyselnú ulicu. Estakáda je postavená súvisle z Čermáňa a končí za nadjazdom nad Novozámockou ulicou. Ďalej stoja piliere - tie končia za riekou Nitra kde estakáda prechádza do násypu. Popri moste obchvatu bude viesť aj most mestský, takzvaný "Malý južný obchvat". Ten spojí Novozámockú ulicu s Dlhou a odbremení tak centrum mesta od množstva áut.

Panoráma

3. Dlhá ulica (cesta do mestskej časti Janíkovce)

Miesto medzi Nitrou a Janíkovcami, kde obchvat povedie mostom ponad cestu a ďalej pokračuje cez polia až na Selenecký kopec.

4. Križovatka Selenec

Koniec úseku Nitra, západ - Selenec (južného obchvatu). Križovatka sa volá podľa Seleneckého kopca, ktorý sa nachádza vľavo za tabuľou Nitra (v smere von z Nitry na Levice). Na ceste I/65 je už viditeľný tunel. Napravo na kopci vidno rozostavané budovy strediska správy a údržby rýchlostných ciest (SSÚR Selenec).

>>>Všetko o južnom obchvate Nitry<<<

>>>Diskusiu nájdete v našom Diskusnom fóre<<<

Video

Mapka so zaznačenými úsekmi



Zdroj fotografií a videa: Nitralive.sk