Projekt Nová Nitra znovu ožíva - v objekte bývalého pivovaru Corgoň začal v novembri developer a investor Nová Nitra II, a.s. s výstavbou druhého bytového domu. Výstavba prvého bytového domu sa začala v septembri 2012, skolaudovaný bol v marci 2014. Odvtedy sa na stavbe nič neudialo.

Bytový dom bude mať 2 vchody, celkovo 47 bytov, z toho 2 jednoizbové, 31 dvojizbových, 12 trojizbových a 2 štvorizbové. Priemerná veľkosť dvojizbového bytu bude 55 m2, trojizbového 75 m2. Pre každý byt bude pripravené parkovacie státie.

Plánovaná doba výstavby a príprava na odovzdanie bytov budúcim vlastníkom je do 14 mesiacov od zahájenia stavby.

Výstavba druhého bytového domu v poradí je pokračovaním I. etapy projektu Nová Nitra, celkovo má byť postavených 170 bytov. Okrem bytov sa v pôvodnom projekte počítalo so 4-hviezdičkovým hotelom, administratívou, kongresovou sálou, kultúrno-spoločenským centrom a zariadeniami pre voľný čas.

Kedy by sme sa mohlo dočkať výstavby ďaľších bytových domov?

Podľa informácií, ktoré nám poskytol pán Jozef Radošovský zo spoločnosti NR Invest, a.s. sa s novými bytmi počíta v prípade oživenia trhu, ktoré by mohla priniesť nová automobilka Jaguar Land Rover.

Nová Nitra výstavba december 2015


Nová webová stránka čoskoro

Investor taktiež pripravuje novú webovú stránku projektu. Aktuálne sa o projekte Nová Nitra môžete informovať na stránke novanitra.sk


Pôvodné informácie o projekte z roku 2007

Projekt s celkovou rozlohou približne 49 000 m2 ponúkne 550 obchodných priestorov. V komplexe nájdete zariadenia pre voľný čas, zábavu, administratívne priestory, hotel a byty. Najvyšší objekt komplexu má 59 m. Z pohľadu možností pre nákupy, zábavu a trávenie voľného času alebo z komerčného hľadiska je Multidevelpment komplex Nová Nitra predurčený stať sa poprednou lokalitou mesta Nitra. Projekt nezabúda ani na zeleň ktorej rozloha je 16 000 m2.

Fotogaléria december 2015

Nová Nitra výstavba december 2015 Nová Nitra výstavba december 2015 Nová Nitra výstavba december 2015 Nová Nitra výstavba december 2015 Nová Nitra výstavba december 2015 Nová Nitra výstavba december 2015


Vizualizácie

Vizualizácie I.etapa (vo výstavbe)




Zdroj: Nitralive.sk