Basketbalisti Bemaco SPU Nitra nastúpili v utorok v prvom zápase A skupiny Eurochallange cup-u proti silnému nemeckému celku z Oldenburgu. Vo svojej premiére dokázali nitrianski basketbalisti držať krok s favoritom, v zápase však viedli iba raz. Od začiatku sa obe strany prezentovali výborným basketbalom, ktorý určite potešil prítomných divákov. Prvú štvrtinu po vyrovnanom priebehu nakoniec domáci prehrali pomerom 19:26.

V druhej štvrtine však nemecký súper odskočil na rozdiel 10 bodov a Nitrania museli náskok Oldenburgu dobiehať. To sa im v poslednej minúte druhej štvrtiny aj podarilo, následné trestné hody však vrátili vedenie nemeckému ex-majstrovi, a do kabín tak hráči odchádzali za stavu 38:41. Tretia štvrtina sa niesla v znamení nemeckého tlaku, keď hlavne hosťujúci Chubb motal hlavu domácim basketbalistom. V drese Nitranov mu sekundovala letná posila Denis Clemente, ktorý bol najlepším hráčom na palubovke. Nemci si opäť vytvorili mierny náskok, ktorý udržali až do konca tretej časti, ktorá skončila pomerom 55:61. Pred poslednou časťou tak Nitrania museli znova dobiehať nahraté manko, súper však skúsene držal vedenie a domácich nechcel pustiť do dramatickej koncovky. Tá sa basketbalistom Nitry takmer podarila, keď v poslednej minúte stiahli náskok Oldenburgu na štyri body, vyrovnať sa im však už nepodarilo a premenený trestný hod hosťov v posledných sekundách znamenal konečný výsledok 72:77.

Nitrania tak vo svojej premiére v európskych pohároch nenadviazali na výsledky z domácej ligy. Za predvedený výkon sa ale nemusia hanbiť, pretože odohrali vyrovnané stretnutie s tímom, ktorý je označovaný za najťažšieho v skupine A. Nakoniec ich vyprevadili búrlivým potleskom zaplnené tribúny Mestskej haly na Klokočine. Najbližším súperom Bemaco SPU Nitra v Eurochallange cup bude švédsky celok The Norrköping Dolphins v utorok 15.novembra. Druhý domáci zápas v európskom pohári potom odohrajú Nitrania v utorok 22.novembra.

Fotogaléria

Zdroj: Nitralive.sk