Na Deň otvorených dverí v Divadle Andreja Bagara vyhlásia víťazov diváckej Ankety o najúspešnejšiu herečku, herca a inscenáciu divadelnej sezóny 2009/2010. Pre víťazov a troch vyžrebovaných účastníkov ankety sú pripravené zaujímavé ceny


NITRA 30. mája (SITA) – Poslednou bodkou za sezónou Divadla Andreja Bagara v Nitre bude aj tento rok Deň otvorených dverí. Na 5. júna sú od 10:00 pripravené prehliadky zákulisia divadla, autogramiáda hercov či rôzne akcie pre deti. Môžu sa nechať divadelne nalíčiť alebo sa zapojiť do tvorivej dielne Zahrajme si divadlo. Na dospelých čaká dramaturgicko-režijný workshop Divotvorný divadelný svet. Deň otvorených dverí budú moderovať herci Juraj Hrčka, Peter Kadlečík a Ivan Tuli Vojtek.

Program spestrí hudobný kokteil Nájsť tie správne slová, ktorý ponúkne známe pesničky z muzikálov a inscenácii nitrianskeho divadla. Ako ďalej informovala Eva Bányiová z propagačného oddelenia Divadla Andreja Bagara, v Štúdiu bude beseda s hercami Umelci na scénu, prosím! V jej závere vyhlásia víťazov diváckej Ankety o najúspešnejšiu herečku, herca a inscenáciu divadelnej sezóny 2009/2010. Pre víťazov a troch vyžrebovaných účastníkov ankety sú pripravené zaujímavé ceny.

Novinkou tohtoročného Dňa otvorených dverí bude akcia Maľovaný rovník, v rámci ktorej budú vlastné diela maľovať osobnosti Nitry z oblasti kultúry, športu a vzdelávania. „Pozornosť návštevníkov určite upúta aj výstava obrazov 15 slovenských ilustrátorov detských kníh, ocenených počas rokov 1967-2009 na Bienále ilustrácií Bratislava,“ dodala Bányiová. Program uzatvára pozvánka na novú rozprávkovú hru pre deti Mátohy, venovanú Medzinárodnému dňu detí. Pre nitrianske divadlo ju voľne na motívy ľudových rozprávok napísal a režijne naštudoval Kamil Žiška. Pre detských divákov sú po predstavení pripravené sladkosti a malé občerstvenie.

Zdroj: (SITA, mp;nr;pu), 201005300226, ilustračná fotografia Nitralive.sk