Nitra - 3.6.2009 - Alexandrovci na Amfiku

V stredu nám pod záštitou primátora mesta pána Dvonča prišli ukázať svoje čaro ruskí Alexandrovci - oficiálne však - Akademický súbor piesní a tancov ruskej armády. Ich história siaha až do roku 1928, vtedy to tvorilo 12 členov. Dnes má tento ruský moloch 143 členov. Momentálne vystupujú aj so zborom malých Alexandrovcov.

Musím skonštatovať, že divácka účasť bola fenomenálna, žiaľ presné číslo nemám, ale odhadom 10 000 ľudí. To robí z tohto vystúpenia jedno z najväčších podujatí v Nitre vôbec. Neodpustím si výrok, ktorý som započul v hľadisku: "...ani agráč nemusí byť, stačí keď dójde zopár Rusov, a hneď je mesto zapchaté....". Cena lístka bola 10,- € a myslím že táto cena zodpovedala kvalite.



O občerstvenie sa staralo zopár stánkov, ktoré na začiatku naozaj nestíhali, navyše boli dosť nešťastne umiestnené v uličke, kadiaľ prichádzali ľudia na podujatie. Neskôr sa to ustálilo a počas predstavenia sa dalo v klude zakúpiť cigánsku, klobásky, hot-dogy, kuracinku, či pivo, víno alebo nejaký ten "tekutý sveter".

Opäť sa vrátim ku kultúre toaliet, tá je štandardne hrozná. Toto rozhodne nepatrí medzi dobré stránky Amfiku. Viac je k tomu asi zbytočné hovoriť.

Celkový dojem z podujatia bol príjemný, bola to naozaj divácka lahôdka. Myslím, že každý odchádzal so spokojnou dušou. Tak dúfajme, že nám ten Amfik naberie kvalitu. V sobotu 6.6.2009 (mimochodom na tretie výročie vzniku NitraLive!) zahrajú Desmod, Gladiator a im podobní, tak sa nehajme prekvapiť, reportáž chystáme...

Ak ste niekto boli na tejto akcii, podelte sa s nami o váš zážitok v komentári.

a teraz si pozrite ako to prebiehalo...

Takto to začínalo:



Alexandrovci v akcii



Fantastické tanečné kreácie, bolo sa na čo dívať



Po zotmení to nabralo ten správny šmrnc, diváci sa odviazali



Veľké finále a poďakovanie



A takto sa odchádzalo...