Nitra, 27.mája 2009 - Amfiteáter zažil koncert roka


Nie je veľa akcií, ktoré sa na Amfiku dejú, ale táto bola rozhodne podarená.

Nemecká kapela Alphaville vystúpila v stredu 27.5.2009 na najväčšom nitrianskom "koncertovisku". Na koncert sa prišlo pozrieť približne 3 tisíc ľudí. Na koncerte bolo vidieť všetky vekové skupiny ľudí, prišli od najmladších až po tých skôr narodených.

Na Amfik prichádzali ľudia s dobrou náladou zo všetkých kútov Nitry. Ich čakanie sa skončilo úderom deviatej hodiny, keď na pódiu prišla ich očakávaná hviezda.
Členovia skupiny Marian Gold, Martin Lister, Pierson Grance a David Goodes sú už päťdesiatnici, ale takmer 2-hodinový koncert bol dôkazom ich vitality.



V Nitre boli muzikanti ubytovaní v hoteli Zlatý kľúčik. Spevák v ňom oslávil svoje narodeniny. Podľa našich informácií sa mu na Slovensku veľmi páči. Pôvodne mal koncert byť iba v Bardejove, neskôr sa však rozhodli potešiť ľudí vo viacerých mestách, Nitru nevynímajúc. Myslím, že to bolo správne rozhodnutie.


Trochu zaskočením bola kvalita občerstvenia a hygiena na záchodoch, v tomto smere veru Amfik má čo dohánať. Treba dúfať, že podobných akcií bude viac, a že tým bude vedenie donútené riešiť aj túto otázku.

...bola to pecka...


Takto to začínalo:

Alphaville - Gallery



a takto pokračovalo:

Alphaville - Sounds like a mellody


...kto by toto nepoznal...

Alphaville - Forever Young


a boli aj takéto

Alphaville - Big in Japan