Nitra - 6.6.2009 - Amfik Fest


Amfiteáter si zase raz užil...
Po Alphaville a Alexandrovcoch sa Amfik tentokrát otriasol pod rockovou kanonádou.

Správne načasovanie, dobré počasie a kvalitná zostava sa postarali o skvelú náladu, ktorá tento festival sprevádzala po celý čas. Začínalo to o 15:30 a na začiatok zahriali reproduktory skupiny Massriot, Metropolis a Alone.


Nálada sa stupňovala, sobotné popoludnie naberalo na obrátkach. Ľudia sa začali schádzať vo vačších davoch a už to začínalo vyzerať, že sa máme ďalej na čo tešiť. Na pódium nastúpila Zuzana Smatanová s jej kapelou. Keďže publikum dobre poznalo jej piesne, tak si zaspievali spolu s kapelou. Miestami Zuzana spievať ani nemusela.

Zuzana Smatanová


Po peknej prehliadke piesní od Zuzany sa v prestávke na úpravu pódia predstavili Team SX Le Parkour. Ide o reprezentačnú akrobaticko-kaskadérsku skupinu, ktorá pôsobí doma aj v zahraničí. Bližšie o nich si môžete pozrieť na http://www.t-sx.com.

Team SX Le Parkour


No a po tejto prehliadke akrobatických kúskov sa už na pódium valil GLADIATOR. Túto kapelu netreba nijako zvlášť predstavovať, každý z nás pozná hity ako Medulienka, Keď sa láska podarí a Nemôžem dýchať. Tieto a ďalšie odozneli na pódiu a GLADIATOR naozaj dostal publikum do varu. Ľudia spievali spolu s kapelou a zábava bola na vrchole.

GLADIATOR




Po skončení tejto časti prišla na radu opäť prestávka na úpravu pódia. Tú tentokrát vyplnili Old school brothers, ktorí sú pre zmenu break dancová tanečná skupina, ktorá vznikla už v roku 1997. Ich najmladšia tanečnica je už 3-násobná majsterka sveta! Vystúpenie bolo kvalitné a bolo sa na čo dívať, posúďte sami.

Old school brothers


Tak, kosti sme si ponaťahovali a už sme netrpezlivo čakali čo bude ďalej. Po krátkej chvíli prišli na javisko členovia orchestra s dirigentom a začali hrať intro. To už ľudia boli vo vytržení a pripravení na fantastický zážitok. Bolo nádherné sledovať rockovú hudbu s orchestrálnym podmazom. To všetko naživo, s úžasným publikom, ktoré sa snažil Desmod ešte viac vyburcovať.

Desmod a orchester




Tento krásny zážitok na záver umocnilo outtro celého festivalu. Orchester hral do burácajúceho ohňostroja, ľudia tlieskali, pískali, prípadne inak ručali.

Musím skonštatovať, že som VEĽMI rád, že slovenské kapely konečne vedia pritiahnuť dav a ZABAVIŤ ho. Moje (a dúfam, že aj vaše) želanie, aby sa Amfik stal niečím, kde človek chodí za zábavou sa myslím pomaly napĺňa a mám z toho úprimnú radosť. A vy? vyjadrite sa v diskusii!

Záver - Orchester