Rubrika Čierna skrinka: Takto vyzerajú chodníky v centre Nitry. Vedenie mesta to netrápi, zrejme chodia všetci autami

Nitra je starobylé mesto, "Matka slovenských miest"- týmto titulom sa hrdíme vo svete. Malo by byť samozrejmé, že minimálne centrum mesta vyzerá k svetu. Veru tomu tak nie je. Okrem pešej zóny, námestia a pár úsekov veru dlaždené chodníky nenájdeme. Malo by byť prioritou vedenia mesta Nitry, aby sme mali dôstojné (minimálne) centrum mesta, kde chodí najviac turistov a návštev. Pamätám sa, keď bývalý primátor Nitry Vitek sprevádzal zahraničnú návštevu mesta. Okrem iného ich trasa smerovala aj cez križovatku pri OD Tesco kadiaľ sa peši prešli. Nehanbil sa pán primátor vtedy? Pozrime si teda fotografie na ktorých sú zachytené tie "najkrajšie" časti centra nášho krásneho mesta.

Fotografie spolu s textom sme pred časom zaslali na mestský úrad a odpoveď zodpovednej osoby bola: "musíte mi bližšie špecifikovať kde konkrétne sa nachádzajú tieto úseky". Inými slovami- ja v Nitre žijem ale nepoznám ju vôbec a pozerám sa do neba ak náhodou idem peši po meste. Kto si z nasledujúcich fotiek nevie predstaviť kde sa daný chodník nachádza si asi robí srandu. O to horšie, že ľudia na úrade sú platení z našich daní.

Prepadnutý zle zalepený chodník po plynároch

Neupravené trávnaté plochy, ostrovčeky...

Prepadnuté chodníky - autá tu parkujú pravidelne, po daždi sa tu vytvárajú kaluže vody

A zasa jeden zle zalepený výkop...

Tu kedysi rástol strom... je to oproti Orbisu pri zastávkach

Tento obrubník pri OD Tesco chýba už minimálne 5 rokov a stále sa zväčšuje diera...

Tento chodník už našťastie opravili (pohľad smer Králik, Mlyny, napravo tržnica)

Na Wilsonovom nábreží sa veselo parkuje na chodníku a ničí sa trávnik pričom oproti je parkovisko

Prednedávnom sa asfaltoval chodník na moste, všimnite si chýbajúci blatový úsek medzi semafórom a značkou P - to už fakt mohli potiahnuť, aby sa ľudia dostali z chodníka na parkovisko

Kam zmizla tráva? Aha vychodili ju ľudia pretože chodník smer Tesco neexistuje. Tento stav je tu minimálne 10 rokov.

Fotogaléria

Zdroj: Nitralive.sk, Foto: Nitralive.sk