Aktualizované: 8. júla 2024

Páchateľ, vodič dodávky, ktorá zbiera kolobežky nemenovanej spoločnosti, udalosť riadne nahlásil na polícii. Opravu rieši mesto Nitra, aktuálne má k dispozícii cenový odhad od zhotoviteľa. Náhradu škody si plánuje radnica uplatniť cez poistku. "Presný termín opravy nevieme teraz povedať, nakoľko to bolo vyrobené na zákazku. Určite budeme objednávať novú mrežu aj s opornou konštrukciou pre strom", informovala portál Nitralive.sk Lenka Mareková, Vedúca Odboru komunikácie a propagácie na Mestskom úrade v Nitre.

Na otázku, aké opatrenia mesto plánuje prijať, sme dostali alibistickú odpoveď. Auto tam jednoducho nemalo čo robiť. Faktom však je, že v priestore od križovatky Štúrova x Štefánikova až po budovu VÚB bežne jazdia vodiči dodávok, sanitiek, ale aj osobné vozidlá.

Pôvodný článok

V piatok 5. júla si okoloidúci všimli poškodenú ochrannú kovovú konštrukciou okolo jedného zo stromčekov v novej aleji na Štefánikovej triede. Priestor bol oficiálne otvorený len včera, 4. júla. Do stromčeka nacúval vodič s dodávkou. Je zachytený aj na kamere.

Takáto udalosť sa dala očakávať, dodávky a iné vozidlá bežne jazdia po chodníku od križovatky Štúrova x Štefánikova, popri Orbise a ďalej. Zásobovanie, sanitky, SBS aj bežné vozidlá. Mesto sa len nečinne prizerá.

Popis



Zdroj: Nitralive.sk