Príďte na Svätoplukovo námestie! Pestrý program pripravený pre všetky vekové kategórie Vám prinesie nevšedný zážitok. Deti nitrianskych základných škôl predstavia zaujímavosti nitrianskeho regiónu, v rámci „Jarmoku cestovného ruchu“ sa zoznámite s prácou škôl a organizácií, ktoré pôsobia v oblasti cestovného ruchu. Deti budú mať možnosť zabaviť sa pri rôznych súťažiach, maličkí sa zahrajú v detskom kútiku. Nitru budete spoznávať so sprievodcom v Nitrianskom exprese, za romantickej jazdy z koča. Za priaznivého počasia sa nádherou Nitry pokocháte dokonca z výšky – z nádherného dúhového balóna! Farebnú paletu podujatí dotvorí fantastický koncert rockových skupín AXXE a VAR Rock (CZ).

Program bude pokračovať i 19. septembra otvorením výstavy fotografií „Nitra vo farbách“ v Galérii Mlyny. Obdivovateľom nitrianskych historických pamiatok ponúkame vstup do nitrianskej Synagógy s odborným výkladom zadarmo.

Predstava spojená s pojmami relaxačná či poznávacia turistika je predstava pre väčšinu z nás príjemná a pozitívna. Pozývame všetkých spolu s nami osláviť radosť z rozmanitosti a mnohorakosti turizmu. Oslavujte aj vy pestré množstvo farieb, ktoré nám ponúka naša „Farebná planéta“. Podujatia organizuje Mesto Nitra v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch a Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre.

Viac informácií nájdete na www.nitra.sk