NITRA 7. februára (SITA) – Výrobca LCD televízorov Foxconn v Nitre prepustil 473 zamestnancov. Hromadné prepúšťanie, ktorého dôvodom bol pokles objednávok, sa skončilo. Vo firme zostalo pracovať 1 300 ľudí, informovala agentúru SITA hovorkyňa Foxconn Helena Windisch. „Naším cieľom bolo minimalizovať dopad nepriaznivej hospodárskej situácie na interných zamestnancov,“ doplnila.

Pre prepustených zamestnancov spoločnosť pripravila v spolupráci s nitrianskym úradom práce podporné aktivity. Úrad práce si dočasne zriadil mobilné pracovisko priamo v priestoroch firmy. „Oddelenie ľudských zdrojov poskytovalo poradenstvo v otázkach aktuálnych pracovných ponúk na trhu práce, k dispozícii boli aj kontakty na personálne agentúry, poradenstvo pri príprave životopisu a pomoc s prípravou na pracovný pohovor,“ uviedla Windisch. Nonstop fungovala telefonická služba „hotline“ a k dispozícii bol aj psychológ.

Dôvodom hromadného prepúšťania vo Foxconn bola nepriaznivá situácia na svetových i európskych trhoch v rámci biznisu s LCD televízormi. „Ovplyvňuje to nášho strategického partnera, čo sa odzrkadľuje aj na našich výrobných plánoch,“ povedala Windisch. Redukcia počtu zamestnancov podľa nej firme pomôže efektívne riadiť výrobnú prevádzku a naďalej si udržať konkurencieschopnosť v elektrotechnickom sektore.

Zdroj: (SITA, bl;mp), 201202070022, foto Nitralive.sk