Nitra/Šaľa, 21. júna 2024 – Nitriansky samosprávny kraj a spoločnosť ARRIVA NITRA zavádzajú od 1. júla 2024 taktovú dopravu na trase Nitra – Cabaj-Čápor – Trnovec nad Váhom – Šaľa. Počas pracovných dní budú spoje premávať každú hodinu, počas víkendov a sviatkov každé dve hodiny.

Zavedenie taktovej dopravy na linke 403 423, ktorá spája Nitru a Šaľu, znamená ďalšie rozšírenie služieb regionálnej dopravy v Nitrianskom kraji. ARRIVA tak nadväzuje na úspech pilotného projektu taktovej dopravy na trase Nitra – Levice, ktorý odštartoval presne pred rokom a prispel k nárastu počtu cestujúcich na tejto trase. Pevné intervaly medzi jednotlivými spojmi zjednodušujú cestovanie a sú dôležitým krokom v integrácii verejnej dopravy v Nitrianskom kraji.

„V Nitrianskom kraji máme jasnú dlhodobú víziu verejnej dopravy pre ľudí. Záleží nám predovšetkým na tom, aby bola spoľahlivá a dostupná pre každého obyvateľa nášho kraja. Pravidelné intervaly medzi jednotlivými spojmi v taktovej doprave znamenajú, že cestujúci sa môžu vždy spoľahnúť na to, kedy odchádza ich autobus zo zastávky. Zároveň im ako kraj garantujeme, že cena cestovného sa nebude zvyšovať a sociálne zľavy zostanú zachované bez ohľadu na ceny pohonných hmôt,“ uviedol Branislav Becík, predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja.

„Postupné zavádzanie taktovej dopravy na vybraných linkách v Nitrianskom kraji úspešne pokračuje. Vďaka spolupráci s objednávateľom regionálnej autobusovej dopravy, ktorým je Nitriansky samosprávny kraj, môžeme rozširovať ponuku dopravných služieb pre našich cestujúcich a neustále zvyšovať ich kvalitu,“ povedal Silvester Zemes, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA NITRA a ARRIVA Nové Zámky.

Nový cestovný poriadok linky 403 423 Nitra – Šaľa platný od 1.7.2024 nájdu cestujúci na stránke arriva.sk.

Podrobné informácie o všetkých cestovných poriadkoch a poskytovaných službách spoločností ARRIVA, ako aj o čipových kartách a výhodách ich používania, majú cestujúci možnosť získať na stránke https://arriva.sk, prostredníctvom e-mailu na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., či na linke Zákazníckej podpory +421 915 733 733 od 8:00 do 20:00 každý deň vrátane víkendov a sviatkov. Cestujúci sa tiež môžu prihlásiť na odber noviniek na internetovej stránke www.arriva.sk/newsletter.



Zdroj: Arriva