Spojená škola na Slančíkovej ulici v Nitre buduje vo svojom areáli spolu s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) atletický ovál. Práce začali minulý rok, potom sa zatavili. Na fotografiách nižšie je možné vidieť aktuálny stav zámeru. V máji 2021 bola podaná zmena územného rozhodnutia. Nasledovať bude stavebné konanie.

V ďalších etapách by mali k oválu pribudnúť aj športová hala a zimný štadión. Tieto by mali hlavne slúžiť pre mládež a športové talenty. Zámer schválili poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja dňa 24. júna 2019, výstavbu certifikovanej tartanovej dráhy schválili v máji 2020.

Vláda Slovenskej republiky vyčlenila pre potreby Slovenského atletického zväzu sumu 5-miliónov eur. Z tejto sumy odsúhlasil zväz 250-tisíc eur pre Spojenú školu a NSK na výstavbu oválu. Ovál bude mať 400m a 6 dráh v ovále, 8 dráh pre šprint. Súčasťou bude plocha pre skok do diaľky a trojskok, hod diskom a kladivom, hod oštepom a kriketovou loptičkou, skok o žrdi, vrh guľou, sektor pre skok do výšky a vodnú priekopu. Celkové náklady predstavujú sumu 460-tisíc eur.

Foto máj 2023

Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly

Foto máj 2021

Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly


Vizualizácia

Na Spojenej škole vyrastie nový atletický ovál, do budúcna aj športové haly



Zdroj: Nitralive.sk, foto Nitralive.sk, vizualizácia FB: Poslanci pre Nitru, atletika.sk