Otvorenie haly je naplánované na január 2013

Tréningová hala Klokočina

Lokalita: Škultétyho ulica, sídlisko Klokočina
Využitie: hokej, koncerty, halové športy, verejné korčuľovanie, prenájom ľadu pre súkromníkov, firmy
Začiatok výstavby: september 2011
Ukončenie výstavby: január 2013
Kapacita tribún: 300 divákov
Počet zamestnancov: 4
Rozloha hracej plochy: 26x56m
Náklady na výstavbu: 3,5 až 4 mil. eur

Investorom je spoločnosť STAVEX REAL, s.r.o., ktorá získala pozemok do podnájmu na 30 rokov za symbolické 1€ ročne s tým, že po ukončení nájomnej zmluvy odovzdá halu do majetku Mesta Nitra.


O výstavbe novej haly v Nitre na Klokočine sme Vás už informovali v článku Tréningová hokejová hala Nitra, Škultétyho ulica, tento krát sme sa boli pozrieť priamo na stavbe.

S výstavbou haly sa začalo v septembri 2011, otvorenie bolo presunuté z júna 2012 na január 2013. Je to v poradí 2. hala tohto typu na Slovensku, prvá sa nachádza na Orave a je neslávne známa kvôli problémom zo strechou, ktorá sa prepadla. Práve z dôvodu zlepšenia bezpečnosti strechy sa presunul termín otvorenia o pár mesiacov. Strecha sa skladá zo zateplenej vrstvy a špeciálnej fólie, na ktorej sa nebude zrážať voda, tiež by sa nemala tvoriť známa hmla. Aj v lete bude vnútri teplota len okolo 5 až 6 stupňov.

Zaujímavosťou je chladiace zariadenie - nová technológia zabezpečí nižšie náklady na prevádzku, vyprodukované teplo z 10. kompresorov sa bude využívať na zohrievanie vody a vykurovanie šatní. Každý z kompresorov nepôjde na viac ako 20% výkonu. Pod ľadovou plochou je zabetónovaných 20km chladiacich trubiek.

Ihrisko má rozmer 26x56m podľa noriem EÚ, hrávať sa tu bude dať hokej až do úrovne junior, dorastenci. Tribúny majú kapacitu do 300 divákov. Hala sa bude využívať v závislosti od dopytu - koncerty, halové športy, verejné korčuľovanie, prenájom ľadu pre súkromníkov, firmy. Halu budú môcť využívať aj školy po dohode. Nachádza sa tu aj sušiareň výstroje.

Fotogaléria interiér, 6.12.2012

Fotografie lokality

13. september 2012

13. september 2011

>>>Diskusiu k téme nájdete v našom Diskusnom fóre<<<





Zdroj: Nitralive.sk