Práce na modernizácii verejného osvetlenia v Nitre boli ukončené vo februári, staré sodíkové výbojky nahradilo LED osvetlenie. S výmenou sa začalo v decembri minulého roka, priebeh sme sledovali v článku LED osvetlenie v Nitre: priebeh výmeny, kde nájdete fotogalériu a dátum výmeny na jednotlivých uliciach. Spolu bolo vymenených 1359 kusov.

Posledným krokom je záverečné svetelno-technické meranie, ktoré určí správnosť nastavenia jednotlivých svietidiel. Realizovať by sa malo v priebehu tohto týždňa, podmienkou však je suchá vozovka, nesmie byť hmla a padať zrážky. Všetky tieto faktory by mali vplyv na výsledok merania.

"Meranie bude realizované počas 2 – 3 večerov, v čase kedy svietidlá svietia na 100% svojej výkonnosti. Svietidlá postupne počas noci prechádzajú na 80% a 60% výkon. Spolu sa bude merať 75 referenčných úsekov," informovali nás na Mestskom úrade v Nitre.

Zaujímal nás priebeh výmeny a aktuálny stav

Na MsÚ sme sa tiež informovali o aktuálnom stave LED osvetlenia, či sa vyskytli technické poruchy. Odpovedali nám, že všetko by malo byť v poriadku, ale ako skutočný záver pre posúdenie bude slúžiť už vyššie spomínané záverečné svetelno-technické meranie.


Na fotografii časť Výstavnej ulice - križovatka s Dlhou

LED Výstavná ulica Nitra



Zdroj: Nitralive.sk