V stredu pribudol na budove bývalého hotela Tatra nový svetelný nápis. Hotel s reštauráciou na začiatku pešej zóny bude od 1. marca oficiálne opäť v prevádzke, tento raz pod názvom Grand Hotel Sole.

Golden Hoffer, ktorý mal priestory hotela dva roky v prenájme, 2. januára tohto roku skončil. Nový majiteľ priestorov sa pustil do prerábky. Má v pláne dodať hotelu okrem nového mena aj dávku elegancie. V hoteli sa už niekoľko týždňov intenzívne pracuje. Interiér sa má po novom niesť v talianskom štýle. Pribudnú živé kvety, dekorácie a mení sa aj personál. Terasa reštaurácie má byť v prevádzke aj počas zimných mesiacov a najväčšie zmeny sa odrazia v kuchyni.

„Chceme, aby bola návšteva či už hotela alebo reštaurácie zážitkom ako kedysi,“ hovorí nový majiteľ. V minulosti patril k hotel najpopulárnejším v Nitre aj širokom okolí. „4 hviezdičky si chceme zaslúžiť nielen za vybavenosť hotela, ale aj čisté prostredie, kvalitné a čerstvé suroviny a ochotný personál. Reštaurácia Grand Hotela Sole bude ponúkať medzinárodné jedlá inšpirované talianskou a slovenskou kuchyňou. Podávať sa bude aj denné menu. Jedálny lístok má na svedomí šéfkuchár Tomáš Rapko, ktorý predtým pôsobil v reštaurácii Quo Vadis. V ponuke bude iba okolo 20 jedál.

„Kvalita a čerstvosť surovín je pre nás prvoradá,“ hovorí Tomáš Rapko, "variť sa bude vo veľkej miere zo surovín od lokálnych výrobcov. Napríklad paradajky budeme brať z farmy v Babindole. Nebudú sa používať žiadne mrazené výrobky ani polotovary.“ Hotel na začiatku pešej zóny patrí k významným historickým pamiatkam Nitry. Tento rok oslavuje 130 rokov svojej existencie. Budovu dal v roku 1887 postaviť podnikateľ František Lakner, po ktorom dostal hotel svoj prvý názov. Ten prešiel v priebehu času viacerými zmenami.

Málokto si ešte pamätá Hotel Slávia, no neskorší názov Tatra sa medzi Nitranmi uchytil natoľko, že ho používajú doteraz. Na prelome tisícročí prešla budova rozsiahlou rekonštrukciou a po takmer 10 rokoch bola znovu otvorená v roku 2011 ako Best Western Hotel Dituria. Predposledným prevádzkovateľom bola reštauračná sieť Hoffer, ktorú v týchto dňoch nahrádza úplne nová značka Grand Hotel Sole.

Hotel Sole Nitra



Zdroj: zo