Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii otvoria pre verejnosť v štvrtok 18. júna 2015 od 9:00 hod., my Vám už dnes prinášame pohľad do interiéru a exteriéru budovy. Prvé informácie o otvorení sme Vám priniesli v článku Obnovený biskupský hostinec v parku otvárajú 18. júna 2015, kde nájdete historické fotografie a fotografie pred rekonštrukciou a počas nej.

Budova bude po novom slúžiť ako kaviareň s letnou terasou a jednoduchým občerstvením. Nový majiteľ odkúpil aj susediacu budovu bývalej vodárne, kde by mala byť galéria.

Biskupský hostinec dal postaviť v roku 1831 biskup Jozef Wurum. Slúžil ako výletný hostinec a vaňové kúpele, neskôr ako kaviareň. Od roku 1925 bola budova vo vlastníctve mesta. Kaviareň fungovala do roku 1945. V deväťdesiatych rokoch ju odkúpil podnikateľ Gabriel Scott, ktorý tu chcel postaviť penzión. Napokon sa však s mestom nedohodol a tak budova chátrala. Nový majiteľ sa v roku 2013 rozhodol pre jej rekonštrukciu.


Fotogaléria - zrekonštruovaná budova bývalého hostinca v parku na Sihoti deň pred otvorením

Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii Bývalý biskupský hostinec v parku na Sihoti v Nitre po rekonštrukcii



Zdroj: Nitralive.sk