NITRA 4. septembra (SITA) - Mesto Nitra vymieňa okná na poliklinike Párovce. Náklady sú vyčíslené na 58 903 eur. Výmena sa skončí v priebehu septembra. Ako ďalšia príde na rad poliklinika na sídlisku Chrenová, z rozpočtu mesta na tento účel pôjde 285 708 eur. „Výmena bude rozdelená na dve etapy, dokončená by mala byť pravdepodobne do konca novembra 2010,“ informoval agentúru SITA Andrej Jančovič z nitrianskej radnice.

Tretiu nitriansku polikliniku na sídlisku Klokočina, ktorá je v najhoršom stave, by radnica chcela kompletne zrekonštruovať z eurofondov. Raz už o peniaze žiadala, no neúspešne. Teraz skúša šťastie znova, uchádza sa o 1 290 270 eur. „Čaká sa na vyhodnotenie žiadosti,“ povedal Jančovič. Samospráve sa nepodarilo získať ani prostriedky na rekonštrukciu polikliniky na sídlisku Chrenová, ešte v roku 2008 podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok na Nórsky finančný mechanizmus.

Poliklinika Klokočina

Poliklinika Klokočina Nitra

Rekonštrukcia polikliniky na Klokočine je rozdelená na tri etapy, predbežne sa počíta s realizáciou prvých dvoch. Prvá etapa zahŕňa rekonštrukciu exteriéru, výmenu okien, zateplenie obvodového plášťa, rekonštrukciu a zateplenie strechy. Cieľom je znížiť energetickú náročnosť budovy. Druhou etapou sú stavebné úpravy interiéru, najmä rekonštrukcia hygienických zariadení. Schodiská, podlahové a nášľapné plochy vymenili už v minulých rokoch. Tretia etapa zahŕňa rekonštrukcia vzduchotechniky a slaboprúdových rozvodov so sieťovými prípojkami telefónnych liniek a internetu, s čím súvisí aj vymaľovanie interiéru polikliniky.

Zdroj: (SITA, mt;mp),201009040052, fotografie Nitralive.sk