NITRA 20. júla (SITA) – Nitrianska komunitná nadácia otvára novú grantovú výzvu na verejnoprospešné projekty. Peniaze možno žiadať v rámci programu Klub darcov. Ako dnes médiá informovala PR manažérka nadácie Petra Hadžová, grant do výšky 1 000 eur môže získať každý, kto má dobrý verejnoprospešný nápad. Uzávierka na podávanie projektov je 15. októbra. Projekty sa majú týkať ochrany a tvorby životného prostredia, ochrany a podpory zdravia, zachovania kultúrnych hodnôt, podpory vzdelávania, poskytovania sociálnej pomoci, podpory športu detí, mládeže a občanov zdravotne postihnutých, voľného času, rozvoja komunitných iniciatív a mimovládnych organizácií.

V apríli 2009 odštartovala Nitrianska komunitná nadácia kampaň s názvom Ruka v ruke s Nitrou na podporu výstavby nového parku pod Borinou

Park Borina panorama

Darcom sa môže stať ktokoľvek, kto chce finančne podporiť dobré nápady na pomoc mestu a regiónu. Stačí vyplniť prihlášku na www.nkn.sk. Darcovia a obdarovaní sa každoročne stretávajú na burze projektov v Synagóge v Nitre, kde darcovia rozhodnú, ktorý projekt podporia. Za šesť rokov existencie Klubu darcov mohla Nitrianska komunitná nadácia vďaka jeho členom podporiť 60 aktivít v hodnote 29 354 eur.

Poslaním Nitrianskej komunitnej nadácie je zlepšovať kvalitu života v Nitre a v Nitrianskom kraji rozvojom dobrovoľníctva a filantropie. Niekoľkokrát do roka vyhlasuje grantové kolá a programy, v rámci ktorých podporuje projekty z rôznych oblastí života. Doteraz podporila vďaka svojim partnerom 709 projektov v celkovej sume 459 758 eur.

Web stránka nadácie: http://www.nkn.sk

Zdroj: (SITA, mp;nr),201007200196