NITRA 19. júna (SITA) – Najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina, kde býva zhruba 30 000 ľudí, bude mať svoju prvú oddychovú zónu. Park pod Borinou vystavalo mesto s podporou Nitrianskej komunitnej nadácie. Vysadili tu stromy a inú zeleň, pribudlo ihrisko, lavičky, chodníky a verejné osvetlenie. Park otvoria v nedeľu pri príležitosti Dňa komunitných nadácií, od 14:00 je pripravený program pre rodiny.

Nitrianska komunitná nadácia zbierala peniaze na park dvoma spôsobmi – od sponzorov a kampaňou Ruka v ruke s Nitrou. Jej symbolom boli tlieskajúce ručičky, ktoré predávali dobrovoľníci na rôznych podujatiach v Nitre. „Spolu sa predalo 2 391 tlieskajúcich ručičiek a vyzbieralo 5 283,65 eur,“ informovala PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie Petra Hadžová. Celková investícia nadácie do výstavby Parku pod Borinou dosiahla 10 002 eur. Okrem verejnej zbierky získala peniaze aj z V4 Community Foundation Maturity Program, z nadačného fondu Tesco Stores SR, od Nadácie Pontis a od Rotary klubu Nitra Harmony.

Do projektu sa zapojilo 20 základných a stredných škôl v Nitre, štyri inštitúcie a viac ako 180 dobrovoľníkov. Tvárami kampane sa stalo šesť nitrianskych známych tvárí - Kuly zo skupiny Desmod, Miko Hladký zo skupiny Gladiátor, bývalý futbalový reprezentant Ľubomír Moravčík, tanečníčka zo súťaže Let's dance Ivana Surovcová, herečka Divadla Andreja Bagara Eva Pavlíková a herec Starého divadla Karola Spišáka Ivan Gontko.

Nitrianska komunitná nadácia je mimovládna nezisková organizácia, ktorá zlepšuje kvalitu života ľudí v meste Nitra a v Nitrianskom kraji. Niekoľkokrát do roka vyhlasuje grantové kolá, v rámci ktorých podporuje projekty z rôznych oblastí života.

Fotogaléria Júl 2010


Fotogaléria Máj 2010

Zdroj: (SITA, zd;mp),201006190091, fotografie Nitralive.sk