V utorok 16. apríla o 9:30 sa pred nitrianskym mestským úradom uskutoční slávnostná akcia. Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva na Slovensku venuje občanom unikátne vyšľachtenú odrodu tulipánu pomenovanú SLOVENSKO. Pri tejto príležitosti polejú zajtra tulipány viceprimátor Daniel Balko a zástupca veľvyslanca Holandského kráľovstva na Slovensku.

"Veríme, že ľudí poteší jarné spestrenie pred mestským úradom, kde kvitnú desiatky týchto špeciálnych tulipánov. Veľvyslanectvo darovalo nášmu mestu celkovo tisíc tulipánov, väčšina z nich tvorí kvetinovú výzdobu na kruhovej križovatke pod Zoborom," informuje hovorca Nitry.

Tulipány ako symbol Holandska venuje holandské veľvyslanectvo okrem Nitry aj ďalším mestám po celom Slovensku. Záhon tulipánov rovnakej odrody pokrstil pred rokom aj prezident Andrej Kiska.

Zajtra sa tiež uskutoční aj seminár Bezodpadové hospodárenie. Organizuje ho holandské veľvyslanectvo v spolupráci s Inštitútom obehovej ekonomiky, mestom Nitra a ďalšími partnermi. Seminár začína o desiatej hodine na mestskom úrade.

Tulipány pred Mestským úradom v Nitre



Zdroj: Mesto Nitra, foto Nitralive.sk