Na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila v Nitre, sa nezávislý kandidát na primátora Štefan Štefek vyjadril k situácii z pondelka 24.9. V tento deň ho zadržala NAKA ako podozrivú osobu zo spáchania nepriamej korupcie.



Štefek sa na úvod pýtal: „Koho záujmom bolo vystaviť moju rodinu, moje deti takémuto traumatizujúcemu zážitku? Kto mal záujem o to, aby sa v pondelok ráno takéto divadlo odohralo? Čo mám ešte čakať, akú dobu žijeme? Sú 50. - te roky? Pôsobia tu ešte nejaké štruktúry, nejakí agenti?“ Situácia podľa neho nebola ani zďaleka adekvátna, nakoľko celý zásah prebiehal, akoby bol viackrát súdený a nebezpečný zločinec, ktorý sa schováva pred políciou: „Prečo ma nepredvolali na výsluch? Ja by som sa určite nebol schovával, bol by som riadne prišiel a vypovedal by som presne tak, ako som vypovedal v pondelok.“ Dodal však, že policajti boli slušní a korektní počas celej doby od zadržania až po prepustenie.

Štefek následne vyjadril svoje pochybnosti ohľadom zadržania: „Je pre mňa zarážajúce, že toto zadržanie sa uskutočnilo v čase prebiehajúcej volebnej kampane, hoci polícia podľa spisu už 2. mája tohto roku získala informácie o údajnom korupčnom konaní. Prečo teda neprišli hneď na druhý deň, prečo to odkladali štyri a pol mesiaca? Asi len ťažko sa dá uveriť, že to nijako nesúvisí s mojou kandidatúrou na primátora. Naopak - navádza ma to k myšlienke, že ide o jasný zámer zdiskreditovať ma v očiach verejnosti.“

Štefek uviedol, že ak to niekto spája s jeho pôsobením v Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, tak to nie je pravda.

K obvineniu z nepriamej korupcie Štefek povedal, že: „… finančné prostriedky prišli na účet FC Nitra a je preukázateľné, ako sa s týmito prostriedkami narábalo. Tieto prostriedky boli použité aj na mzdy a odvody do poisťovne za pracovníkov FC Nitra. Všetky pohyby na účte sú transparentné tak, ako to bolo vždy. Chcem ďalej zdôrazniť, že finančné plnenie za reklamu som nikdy ničím nepodmieňoval. To znamená, že som nič neovplyvňoval, ani obchodný partner nič odo mňa nežiadal. To je zdokladované v mojej aj jeho výpovedi. Navyše, táto firma v danom období na mojom úseku v Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti nič nevykonávala. Z týchto dôvodov sa s obvinením absolútne nestotožňujem. Preto som proti nemu podal oficiálnu sťažnosť.“

Na záver sa Štefan Štefek spolu s manželkou poďakovali za podporu, ktorú v tomto období dostávajú.



Zdroj: np