[15.6.2009, eTREND / mm]

Výrobca káblových zväzkov SE Bordnetze poprel informácie o tom, že plánuje ukončiť výrobu vo svojom nitrianskom závode. Ekonomický denník Hospodárske noviny dnes napísal, odvolávajúc sa na nemenovaný zdroj blízky firme, že fabriku zatvoria v októbri. O prácu by tak malo prísť zhruba 1 700 ľudí.

Spoločnosť naopak podľa agentúry SITA konštatovala, že v súčasnosti prebiehajú intenzívne prípravy na štart sériovej výroby ďalšieho premiérového produktu pre automobilku Volkswagen. S novou výrobou by mala firma SE Bordnetze začať koncom augusta tohto roku. "Spoločne s výstavbou Technologického centra to predstavuje dodatočnú investíciu do budúcnosti závodu v Nitre," napísala spoločnosť v tlačovom vyhlásení.

K otázkam redakcie eTRENDu sa spoločnosť odmietla vyjadriť. Firma už tento rok zatvorila svoj závod v Zlatých Moravciach. O prácu v ňom prišlo niekoľko stoviek ľudí.

Spoločnosť podľa jej internetovej stránky vznikla v roku 1996 ešte pod názvom Volkswagen Elektrické Systémy. Zakladateľmi boli spoločnosti Volkswagen a Siemens. Podnik v roku 2006 kúpila japonská skupina Sumimoto a následne sa jej názov zmenil na SE Bordnetze. K zákazníkom SE Bordnetze patria okrem iného spoločnosti Volkswagen Slovakia, či Škoda Mladá Boleslav.

Zdroj: eTrend, http://www.etrend.sk/firmy-a-trhy/firmy/se-bordnetze-zo-slovenska-neodide/170251.html