V Nitre vznikla zvieracia polícia ktorej ľudia z Nitry a okolia môžu hlásiť prípady týrania všetkých zvierat. Sú to občiansky aktivisti, ktorí sú vybavení slzným plynom či vysielačkami, všetko však na obranu voči podráždeným páchateľom. Takto môžu ľudia na linke krutosti od 17:00 do 00:00 každý deň nahlásiť rôzne prípady na ktoré miesto bude poslaná hliadka, samozrejme oznamovateľ ostane v anonymite. Plat ponúkaný za túto činnosť nie je a preto vedenie zvieracej polície hľadá členov, dobrovoľníkov ktorý budú pomáhať a obhajovať práva všetkých zvierat.

Zvieracia polícia chce spolupracovať zo všetkými zložkami či organizáciami. Privítame každú pomoc od obyvateľov, ako aj hlásenie o krutom zaobchádzaní zo zvieraťom.

Rozdelené sú 8 hodinové služby, hliadka sa nachádza na ľubovoľnom mieste dokonca aj doma, no keď príde z dispečingu oznámenie o krutom zaobchádzaní, hliadka vyráža. Príslušníci zvieracej polície sú oblečení v provizórnych uniformách takže ich ľahko spoznáte.

Ak sa chcete stať členom zvieracej polície kontaktujte nás na : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

LINKA KRUTOSTI NA ZVIERATÁCH: 037/ 3 811 514 volať od 17:00 do 00:00

Video




Zdroj: Zvieracia polícia Nitra, foto Nitralive.sk