Spoločnosť euroAWK dokončila inštaláciu prvých 20 autobusových prístreškov na základe zmluvy s mestom Nitra. Do konca novembra tohto roka pribudnú ďalšie, celkovo dostanú Nitrania 86 moderných zastávok s LED osvetlením, ktoré prispeje k väčšej bezpečnosti počas čakania na autobus vo večerných a nočných hodinách.

„Výmena prístreškov nezaťaží rozpočet mesta ani jedným eurom. Investíciu v plnej miere znáša naša spoločnosť,“ povedal obchodný riaditeľ euroAWK Robert Lenárt. Spoločnosť bude do roku 2036 zabezpečovať aj bezplatnú údržbu prístreškov. Mestu zároveň poskytne v dohodnutom rozsahu reklamné plochy na informačné účely. „Zaviazali sme sa, že finančne podporíme aj projekty v Nitre zamerané na skrášlenie verejného priestoru. Verím, že to obyvatelia ocenia.“

Nové zástavky sú estetické, citlivo zasadené do verejného priestoru v súlade s dlhodobou stratégiou mesta Nitra zameranou na elimináciu vizuálneho smogu. Autobusové prístrešky sú od spoľahlivého dodávateľa euroAWK, ktorý má bohaté skúsenosti s inštaláciou mobiliáru pre mestá ako New York, Londýn, či Prahu. Ako dodáva Robert Lenárt, mesto Nitra bude mať po dokončení výmeny jedny z najmodernejších prístreškov pre verejnú hromadnú dopravu na Slovensku.

Harmonogram postupnej výmeny prístreškov je po dohode s Mestským úradom v Nitre nastavený tak, aby boli cestujúci čo najmenej vystavení diskomfortu súvisiacemu s počasím. „Teplejšie mesiace sú z tohto hľadiska najvhodnejšie, samozrejme tak rozsiahlu výmenu nie je možné zrealizovať v priebehu pár dní. Prosíme cestujúcich o trpezlivosť, ak by sa v práve nimi využívanej lokalite realizovala výmena počas dní s horším počasím,“ dodáva R. Lenárt.

Nitrania majú jedny z najmodernejších zastávok Nitrania majú jedny z najmodernejších zastávok Nitrania majú jedny z najmodernejších zastávok Nitrania majú jedny z najmodernejších zastávok Nitrania majú jedny z najmodernejších zastávok Nitrania majú jedny z najmodernejších zastávok Nitrania majú jedny z najmodernejších zastávok



Zdroj: euroAWK, foto euroAWK, Mesto Nitra