Oddávna je známe, že indické ženy sú majsterkami v starostlivosti o telo. Ak chceš na vlastnej koži okúsiť slávne ajurvédske rituály krásy, až do Indie cestovať nemusíš. Vlastné súkromné wellness centrum si kľudne vytvoríš aj doma vo svojej kúpeľni a môžeš sa cítiť ako skutočná kráľovná. Nižšie prikladáme zoznam užitočných predmetov, ktoré máš k dispozícii v obľúbených obchodoch s nábytkom a ktoré ti pomôžu krásny rituál zažiť.

Dekoratívny podnos – kľúč k uvoľňujúcej atmosfére

Hlavnou úlohou je, vytvoriť si to správne inšpirujúce intímne prostredie. V uvoľnenej atmosfére sa určite ľahko naladíš na rituály krásy matky Lakšmí. K dosiahnutiu cieľa je nevyhnutné stlmiť svetlo – zníž intenzitu osvetlenia v kúpeľni, alebo ho radšej úplne vypni a nahraď teplým svetlom sviečok. Môžeš si zvoliť vonné sviečky s energizujúcou citrusovou vôňou alebo s prítulnou vôňou vanilky či čokolády. Polož si ich na dekoratívny podnos hneď vedľa vane. Ak si vyberieš glamour model s trblietavými prvkami vo farbe zlata a kryštálov, kúpeľňa bude naplnená odrazmi náladového svetla na zrkadlových plochách. Pridaj si na podnos aj obľúbený esenciálny olej a kozmetiku, ktorú chceš použiť. Absolútnou nevyhnutnosťou je aj bezdrôtový minireproduktor – domáce kúpele by predsa neboli úplné bez jemnej relaxačnej hudby, čo povieš? Našimi obľúbenými žánrami počas domácej relaxácie sú lounge, new age alebo jazz.

Rabbit koberec, alebo „kúpele” pre chodidlá

Ľudské chodidlo je veľmi dobre inervované. Koniec koncov, nie nadarmo sa už od dávnych čias považovalo stláčanie príslušných receptorov za účinný liek na problémy s krvným obehom, metabolizmom a nadmerným stresom. Kto sa chce dnes o účinnosti tejto terapie presvedčiť na vlastnej koži, môže navštíviť reflexnú kliniku a podrobiť sa upokojujúcim dotykom špecialistov. Úľavu a uvoľnenie môže priniesť aj automasáž chodidiel pomocou špeciálnych wellness pomôcok. A netreba zabúdať ani na jedinečné relaxačné vlastnosti kobercov, najmä tých s mäkkým a dlhým vlasom, pripomínajúcich zamatovú kožušinu. Modely s hladkým vlasom, ktorých štruktúra pripomína dotyk králičej srsti, nájdeš v obchode s nábytkom agatanabytok.sk pod názvom Rabbit. Sú ideálne na jemné pohladenie, chodenie naboso a relaxáciu. Odporúčame však vyhnúť sa ich prílišnému kontaktu s vodou – po vystúpení z vane je veľmi vhodné osušiť si nohy uterákom a až potom si chodidlá nechať láskať hodvábne jemným „králičím" kobercom. Úžasné pocity a zážitky sú zaručené!

Osušky – zaviň sa do relaxačnej mäkkosti

V domácom SPA v žiadnom prípade nesmú chýbať mäkučké osušky a uteráky! Dbaj na to, aby boli neustále poruke. Jednak si z nich vytvoríš malú rolku, ktorú si dáš pod hlavu, keď si budeš vychutnávať dlhý pohodlný relax v teple vode, jednak ti osuška, ktorú máš na dosah, skvele poslúži, keď z horúceho kúpeľa vyjdeš. Ochráni ťa pred tepelným šokom. Súhlasíš, že takáto zdanlivá maličkosť môže pokaziť celý efekt dosiahnutý relaxačným kúpeľom?

Určite venuj pozornosť kvalite kupovaných uterákov. Za najlepšiu na svete sa považuje egyptská bavlna. Kúpeľňové textílie z tohto materiálu zaujmú svojou mimoriadnou mäkkosťou a jemnosťou, pričom ich hmotnosť môže dosahovať až 800 g/m2. Treba však mať na pamäti i to, že vysokej kvalite týchto produktov zodpovedá aj cena. Uteráky z egyptskej bavlny sú často drahšie vzhľadom na špecifickú oblasť, v ktorej sa táto odroda bavlny pestuje, a svoje robí aj ručný spôsob zberu.

Ak sa chceš vo svojich domácich kúpeľoch nechať rozmaznávať vysoko mäkkými uterákmi a osuškami, vyberaj si modely s gramážou minimálne 500 g/m2. Perfektné budú uteráky s prsteňovou väzbou, ktoré sa vyznačujú silne stočeným vláknom a výnimočnou pružnosťou. V obchodoch nájdeš tiež modely s elegantnou úpravou, napríklad s olemovaním zo zamatovej šenilovej tkaniny. Tento model je pre tvoju kúpeľňu absolútnym must-have!