Vlasy sú jednou z našich vonkajších čŕt, ktoré si získavajú prioritnú pozornosť. Krásne, zdravé vlasy sa vyznačujú leskom, hustotou a často aj dĺžkou. Nie je však pravda, že len dlhé vlasy sú zdravé a v niektorých prípadoch je lepšie si vlasy ostrihať a obnoviť tak ich zdravie. Ako sa starať o pokožku hlavy a o vlasy, aby ste dosiahli ich najlepšiu možnú kvalitu?

Starostlivosť o vlasy

Pri starostlivosti o vlasy hovoríme predovšetkým o ich umývaní. Na umývanie je potrebné vybrať kvalitné produkty. Pravidelne by ste mali užívať šampón a kondicionér. Niekoľkokrát do mesiaca je tiež vhodné siahnuť po maske na vlasy. Pre vlasy, ktoré majú sklon k rozštiepeným končekom je tiež dobré používať pravidelne olejčeky. Kvalitné produkty na vlasy si môžete vyberať napríklad na internetovom obchode Alza.

Minimalizáciou používania tepelných úprav na vlasy spolu s kvalitnými prípravkami môžete vlasy dostať do najlepšej možnej kondície. Veľmi dôležité je aj pravidelné zastrihávanie končekov. Ak si vlasy farbíte, hydratácia vlasov je ešte omnoho dôležitejšia a preto môžete rôzne hydratačné kúry realizovať častejšie.

Okrem umývania a hydratácie je podstatné vlasy aj správne usušiť. Na sušenie nie je vhodné používať stále fén a najlepšie je ich nechať voľne vyschnúť. Ak už idete použiť nejakú tepelnú formu úpravy, použite aj ochranný sprej. Na druhej strane pokiaľ viete, že vám vlasy nestihnú uschnúť, radšej si ich vyfúkajte fénom ako by ste mali ísť spať s mokrou hlavou.

Starostlivosť o pokožku hlavy

Čo sa týka starostlivosti o pokožku hlavy, základom je opäť výber správnych vlasových produktov. Tie nesprávne vám môžu spôsobovať lupiny alebo nadmerné svrbenie pokožky. Na pokožku hlavy tiež existujú mnohé ošetrujúce vodičky, ktoré ju upokoja a prinesú jej hĺbkovú starostlivosť. Veľmi nebezpečné je v rámci starostlivosti o pokožku vašej hlavy chodiť spávať s mokrými vlasmi.

Starostlivosť o vlasy a pokožku hlavy môžete ozvláštniť aj použitím rôznych kaderníckych procedúr v špecializovaných salónoch. Napríklad pre pokožku hlavy je nesmierne príjemná masáž a takéto prekrvenie má pozitívny vplyv aj na rast a kvalitu vlasov. Umývanie vlasov by tiež nemalo byť časté, pretože aj to môže negatívne vplývať na zdravie pokožky hlavy a teda aj na zdravie našich vlasov.

Foto: freepik.com