Black Friday, najväčší nákupný deň v roku, prebieha vždy v piatok po americkom sviatku - Dni vďakyvzdania. Avšak veľa obchodov a e-shopov svoje zľavy v rámci tohto špeciálneho dňa rozšírilo na viacero dní. Preto sa nemusíte báť, že by sa vám nepodarilo nakúpiť výhodne.

Prečo sa tento sviatok volá Black Friday?

Pomenovanie Black Friday vzniklo v polovici 60tych rokov minulého storočia. Ľudia tento termín začali používať, aby opísali hroznú premávku, ktorá vznikla kvôli zákazníkom náhliacim sa do obchodov po sviatku. Obchodníkom sa však táto negatívna konotácia nepáčila, a tak sa rozhodli, že to zmenia. Podľa ich slov je tento deň dňom, keď obchody začínajú konečne dosahovať zisk v rámci roka. Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, ako nakupovať počas Black Friday tak, aby ste boli s nákupom spokojný a zároveň, aby ste ušetrili, čo najviac peňazí.

 

Skontrolujte históriu cien

Je cena skutočne taká nízka, ako sa zdá? Veľa obchodníkov totiž spraví to, že tesne pred Black Friday cielene zvýšia ceny produktov, aby následne mohli začať s pridávaním veľkých zliav. Preto buďte opatrný a skontrolujte si históriu cien, aby to nedopadlo nakoniec tak, že nič neušetríte.

 

Skontrolujte číslo modelu

Túžite po novom fotoaparáte či videokamere? Pri nákupe akéhokoľvek výrobku je dobré, ak si pred zaplatením skontrolujete číslo modelu. Môže sa totiž stať, že by ste si mohli kúpiť niečo, čo ste vlastne ani nechceli.

 

Konajte rýchlo

Chcete si kúpiť nejaký tovar pre vás či pre vaše deti pod vianočný stromček, no bojíte sa, že sa vám daný produkt neujde? Riešením je vytvorenie profilu na webových stránkach daného e-shopu v predstihu. Nebudete tak už musieť pri nákupe zadávať informácie o platbe a podobne. Ak hľadáte kvalitné a štýlové hračky pre vaše deti, tak výbornú ponuku, nielen počas Black Friday, nájdete na mall.sk.

 

Použite nový prehliadač

Ideálnym tipom, ako nakupovať počas Black Friday je, aby ste použili nový prehliadač. Webové stránky totiž môžu z vašich súborov cookies zistiť predchádzajúce návštevy a vzory prehliadania a tieto dátové body spojiť s internými záznamami, aby sa zistilo, koľko ste za daný produkt ochotný zaplatiť.

 

Či už sa vyberiete do kamenných obchodov alebo dáte prednosť online nakupovaniu v pohodlí domova, tak v prvom rade si Black Friday užite a veríme, že sa vám podarí nakúpiť všetko, po čom túžite.