Klokočinský jarmok prinesie vystúpenia hudobných skupín rôznych žánrov, program pre deti, varenie gulášu, súťaž o strašiaka z tekvice aj zraz harmonikárov

NITRA 22. augusta (SITA) - Posledný augustový víkend ožije najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina podujatím Klokočinský jarmok. Mesto sa snaží týmto tradičným podujatím prenášať kultúru z centra mesta aj na sídliská. Tento rok prinesie vystúpenia hudobných skupín rôznych žánrov, program pre deti, varenie gulášu či súťaž o strašiaka z tekvice. Jarmok bude zároveň aj netradičným stretnutím harmonikárov. Organizátori vyzývajú všetkých, ktorí vedia na harmonike zahrať pieseň Horenka, horenka, hora, aby prišli na Klokočinu aj so svojou harmonikou - je jedno, či s fúkacou, heligónkou alebo akordeónom. Zraz harmonikárov bude v nedeľu 29. augusta o 16:30 pri pódiu nad Mikovíniho ulicou.

Trojdňový program Klokočinského jarmoku odštartuje v piatok 27. augusta. O hudbu sa postarajú skupiny Rockamnia, La Gioia a Spodorecha, vystúpia mažoretky I. NIMA a okrem jarmočných jedál budú môcť obyvatelia ochutnať aj kotlíkovú fazuľovicu. Ako informovala Ľudmila Synaková z referátu redakcie a spolupráce s médiami na nitrianskej radnici, v sobotu popoludní si na svoje prídu najmä najmenší obyvatelia sídliska. Aj v tomto roku je pre nich pripravená trampská osada, divadielko a zábavno - súťažný program Výboru mestskej časti Klokočina deťom s možnosťou výhier.

Klokočinský Jarmok- plocha kde sa bude konať

„Dospelým návštevníkom odporúčame prísť do improvizovaného prírodného amfiteátra na Mikovíniho ulicu, kde sa okrem iných predstavia hudobníci z partnerského mesta České Budějovice s nestarnúcimi melódiami Michala Tučného,“ uviedla Synaková. O 19:00 sa bude podávať Klokočinský guláš. Ku koštovke je pripravený večer plný dobrej nálady s Ľudovou hudbou Ponitran pod vedením Mariána Járeka. „Vyvrcholením sobotňajšieho večera bude Klokočinská tancovačka s hudobnou skupinou Kasio,“ dodala Synaková.

V nedeľu popoludní program pokračuje vyhodnotením súťaže o najkrajšieho strašiaka z tekvice. Tance od Nitry a z Tekova predvedie súbor Furmani, hrať bude skupina Everlong. Svoje umenie predvedie aj mandolínový 35 – členný súbor Žiarinka z Nesluše. Jarmok vyvrcholí husľovou show Stanislava Salanciho a nestarnúcimi svetovými hitmi v podaní skupiny Las Vegas z Českej republiky.

Fotogaléria




Zdroj: (SITA, mp;bl;pu),201008220198, fotografie Nitralive.sk