Tridsať rokov na scéne. Dnes sa začína jubilejný ročník Divadelnej Nitry.

Každoročne prinesie v jednom čase na jedno miesto tematicky aj vizuálne rezonujúce inscenácie, pozoruhodných umelcov a podujatia, ktoré podnecujú k aktivite a debate. Medzinárodný festival Divadelná Nitra otvorí už zajtra svoj 30. ročník, nad ktorým prevzala záštitu prezidentka SR Zuzana Čaputová. Návštevníci sa tak môžu opäť tešiť na výnimočné zážitky, tentoraz v duchu témy p r e s a h y / t r a n s c e n d e n c i e s. Všetky podujatia prebehnú s ohľadom na bezpečnosť a komfort divákov, pre záujemcov bude pripravená aj špeciálna festivalová MOM-ka za zvýhodnenú cenu, ktorú budú môcť využiť počas celého trvania festivalu.

ko snahu vyjsť v ústrety fanúšikom festivalu ponúka Divadelná Nitra tým, ktorí si zakúpili alebo zakúpia vstupenku na niektoré z jeho predstavení, možnosť otestovať sa na Svätoplukovom námestí. Špeciálna festivalová MOM-ka bude záujemcom k dispozícii počas celého festivalu, teda od 1. do 6. októbra, v čase od 9.30 do 21.30 hod. Cena testu pre ľudí so vstupenkou bude 5 €, bez vstupenky 10 €.

Tridsiaty ročník Divadelnej Nitry sa bude konať v priestoroch Divadla Andreja Bagara v Nitre (vo Veľkej sále aj v Štúdiu), na Svätoplukovom námestí, V Dome Matice slovenskej v Nitre, v Kultúrnom dome Párovské Háje, vo Vile K, Synagóge, na Kupeckej ulici, ale aj u ďalších partnerov festivalu (Krajské osvetové stredisko v Nitre, Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre, Nitrianska galéria, Ponitrianske múzeum, Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre).

Vstupenky na predstavenia si záujemcovia môžu zakúpiť online prostredníctvom predajne siete GoOut a od 1. 10. v budove Divadla Andreja Bagara v Nitre každý festivalový deň od 9.30 (1. 10. od 12.00) do začiatku posledného predstavenia. Viac informácií nájdete na www.nitrafest.sk/