7.novembra 2012 v čase od 9.00 – 17.00 h v Galérii Mlyny

7.novembra 2012 v čase od 9.00 – 17.00 h sa bude konať v Galérii Mlyny netradičný Vedecký jarmok plný prírodovedných chutí, ktorý pre žiakov základných a stredných škôl, ale aj ostaných pripravila Fakulta prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Deväť katedier na ňom predstaví to najlepšie a najpútavejšie zo siedmych prírodovedných odborov.

Čo na jarmoku uvidíte? Predvedieme, že čaj nemusí byť iba na pitie. Ukážeme ako nafúkať vrecko jedným dychom. Určite si nenechajte ujsť odhalenie tajomstiev Rokfortskej školy pre čarodejníkov. Príďte nájsť odpovede na otázky: Je moja hmotnosť v poriadku alebo mi organizmus vypovie službu? Aký vysoký by bol kancelársky papier preložený stokrát? Počul som o DNA, ale nikdy som ju nevidel? Okrem iného zažijete i mohutné explodujúce experimenty, bojujúce roboty, nájdete poklad, postavíte pyramídu a odhalíte záhady hlavolamov.

>>> Fotogaléria z roku 2011 <<<

Program

Vedecký jarmok UKF Nitra program


Okrem vedeckých otázok a tvrdení sa môžete dozvedieť aj zaujímavosti o Fakulte prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Vedecký jarmok 2011 UKF Nitra


Zdroj: UKF, foto Lubo Balko