39. medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava

Nitralive si Vás ako mediálny partner podujatia dovoľuje pozvať na 39. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy AGROKOMPLEX, ktorá sa uskutoční v dňoch 23.– 26.8.2012 na výstavisku Agrokomplex v Nitre. Nad podujatím prijal záštitu Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky Ľubomír Jahnátek.

Počas výstavy bude udelených niekoľko významných ocenení. V rámci Národného programu podpory poľnohospodárskych produktov a potravín bude minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka slávnostne udeľovať ocenenia Značka Kvality SK vybraným poľnohospodárskym produktom a potravinám. Nebudú chýbať ani významné ocenenia ako Zlatý kosák, Šampión výstavy i odovzdávanie rezortných vyznamenaní najlepším pracovníkom rezortu ministerstva.

Tematické výstavy veľtrhu

- Národná výstava hospodárskych zvierat - 7. ročník výstavy
- Regióny Slovenska - 10. výstava vidieckeho cestovného ruchu a rozvoja regiónov
- COOPEXPO – 19. ročník medzinárodnej družstevnej kontraktačno–predajnej výstavy spotrebného tovaru
- Obnoviteľné zdroje energie - 7. ročník výstavy
- Živnostenské trhy - 15. kontraktačno-predajná výstava malých a stredných podnikateľov
- Zdravie – krása – relax
- Ezoterika od A po Z

Agrokomplex 2012 mapka

ROZDELENIE PAVILÓNOV PODĽA VÝSTAV

Agrokomplex rozdelenie pavilónov


NÁRODNÁ VÝSTAVA HOSPODÁRSKYCH ZVIERAT
Národná výstava hospodárskych zvierat bude v tomto roku dominovať v expozíciách živočíšnej výroby. Špecializované chovateľské zväzy pripravujú divácky atraktívne predvádzanie zvierat, programové vystúpenia, prezentáciu drobnochovu i odborné poradenstvo. Súčasťou sprievodného programu vystúpia Národný žrebčín Topoľčianky, ranče Rapsa a Equifarm. Návštevnícky zaujímavé budú tiež ukážky dojenia oviec a sonografické vyšetrenia cisterien ich vemien, nákupný trh capov, či degustácia hovädzieho mäsa. Nemenej zaujímavé budú i preteky poštových holubov, predstavenie koní, plemien, ukážky westernových, drezúrnych a rýchlostných disciplín, či športová gymnastika – Kôň a dieťa.

COOPEXPO
V spoločnom stánku Družstevnej únie SR sa predstavia Coop Produkt Slovensko a Zväz poľnohospodárskych družstiev a obchodných spoločností. Návštevníci sa môžu tešiť na expozície stavebných a výrobných družstiev, tvorivé dielničky, prezentácie súkromných stredných odborných škôl z Popradu a Bardejova, súťaže, módne prehliadky a hudobné i tanečné vystúpenia.

KULINÁRSKY KÚTIK - Jaroslav ŽIDEK a Ľubomír HERKO budú variť „po slovensky“ na Agrokomplexe
Návštevníci sa môžu tešiť na jedinečný Kulinársky kútik v pavilóne M1. So Značkou kvality SK bude variť to najlepšie zo slovenského potravinárskeho trhu dvojica známych šéfkuchárov Jaroslav Židek a Ľubomír Herko. V špeciálnom „Kuchárskom kútiku“, v ktorom budú počas veľtrhu prebiehať prezentačné akcie a ochutnávky držiteľov Značky kvality SK, predvedú Jaroslav Židek a Ľubomír Herko tradičné i netradičné jedlá z domácich surovín.

PRVÝ ROČNÍK DNÍ POĽA NA AGROKOMPLEXE
Výstavisko Agrokomplex v spolupráci so združením Agrion pripravili v dňoch od 23. do 24. augusta od 12:00 hod. do 18:00 hod. 1.ročník DNÍ POĽA NA AGROKOMPLEXE. Na výstavných poliach s rozlohou bude možné vidieť spracovanie pôdy (sejba, orba, kultivácia, postrekovanie, hnojenie), zber kukurice na siláž, či ukážky nových navigačných systémov.

PO PRVÝ KRÁT FILMOVÉ PODUJATIE AGROKINO - FILMY, KTORÉ V KOMERČNOM KINE URČITE NEUVIDÍTE!
Novinkou 39. ročníka výstavy je jedinečné podujatie Agrokino, organizované v spolupráci s Centrom výskumu živočíšnej výroby Nitra a Slovenským filmovým ústavom (SFÚ). Prostredníctvom vybraných filmov z archívu SFÚ bude môcť návštevník konfrontovať moderný vývoj v poľnohospodárstve s históriou. Premietať sa budú pozoruhodné dokumentárne filmy zamerané na poľnohospodárstvo, chov zvierat, produkciu potravín, rozvoj vidieka, zachovanie biodiverzity a šetrné obhospodarovanie krajiny. Snímky pútavou formou informujú aj o najnovších vedeckých poznatkoch využívaných v chove zvierat, produkcii potravín a krmív, hospodárení na pôde i v lese.

DOŽINKOVÉ SLÁVNOSTI, CHRENOVSKÉ STÁNKY, FARMÁRSKE TRHY
Počas výstavy Agrokomplex sú v spolupráci s Mestom Nitra organizované obľúbené „Celoslovenské dožinkové slávnosti“ a „Chrenovské stánky“, ktoré budú plné zábavy, zaujímavých sprievodných akcií i folklóru. Lákadlom budú nepochybne Cigánski diabli, skupina Lojzo a E.G.O. Group. Slávnosti budú prebiehať pred vstupom do výstavného areálu a sú voľne prístupné pre širokú verejnosť. Tieto jedinečné podujatia sú príležitosťou pre všetkých, ktorí chcú stráviť teplé augustové dni pri zaujíma¬vom programe a osláviť tak tento jedinečný sviatok chleba. Nebudú chýbať ani Farmárske trhy, kde sa v štýlových stánkoch predstaví cca 60 malých farmárov zo Slovenska so svojou jedinečnou ponukou výrobkov.

CENNÍK VSTUPNÉHO A PARKOVNÉHO

Agrokomplex parkovanie

Zdroj: Agrokomplex