Fašiangový sprievod po pešej zóne, jarmok, pochovávanie basy - to všetko čaká Nitrančanov 8. marca 2011

Fašiangy v Nitre vyvrcholia dnes 8. marca 2011 o 15:30 veľkým sprievodom po pešej zóne v ktorom nebudú chýbať bubeníci, chodúliari, maškari, gajdoši a mažoretky. Pridať sa môže každý vo veselom kostýme, maske, škraboške.Po sprievode bude nasledovať program Fašiangy na Ponitrí s pochovávaním basy.

Fašiangový jarmok s pravou slovenskou zabíjačkou, zemiakové špeciality, syry a iné pochúťky čakajú na ľudí na Svätoplukovom námestí od 10tej do 17tej hodiny. Nebude chýbať ani predaj rôznych ľudovo-umeleckých predmetov.

Fašiangy Nitra 2011 panorama

O náladu sa postarajú: hudobná skupina Profil, Campana Batucada, Harry Teater, Ivan Gontko s flašinetom, Drahoš Daloš, Spojené hluky Slovenska, Stredoveké gajdy Bagat Bagdad, folklórne súbory Jaročan, Tradícia a Senior.

Komentár Nitralive

V utorok o 15:30 je väčšina ľudí ešte v práci. Takúto akciu malo mesto naplánovať radšej v nedeľu, určite by prišlo viacej ľudí. Nevieme si totižto predstaviť ako niekto letí po práci do mesta v škraboške a zúčastní sa sprievodu. Na to treba čas na prípravu a hlavne lepšiu propagáciu zo strany mesta. Na stránke mesta sme našli článok, ktorý dnes napríklad už nie je na titulnej stránke a človek si músi teda pozrieť staršie správy.

Fotogaléria Fašiangy 2011

Zdroj: Mesto Nitra, fotografie Nitralive, užívateľ butthead