Od utorka 27. augusta 2024 platí zákaz vjazdu pre všetky motorové vozidlá a motorky na Chotárnu ulicu v Mlynárciach okrem dopravnej obsluhy. Zákazová značka bola osadená v oboch smeroch. Do ulice tak majú povolené len tieto vozidlá: obyvatelia ulice (nie je potrebný trvalý pobyt), taxislužba, zásobovanie, majitelia garáží.

"Okrem zákazu vjazdu sme v oboch smeroch dopravným značením vyznačili obytnú zónu. Prechádzajúce autá tu tak po novom musia jazdiť maximálne dvadsaťkilometrovou rýchlosťou. Zástupcovia mesta týmto reagujú na požiadavku obyvateľov. Cez ich ulicu si skracovali cestu veľké nákladné vozidlá, ktoré tadiaľto schádzali z Bratislavskej cesty. Dôsledkom boli popraskané domy, hluk, prašnosť aj zvýšené riziko úrazu", informovalo mesto Nitra.

Opatreniami na približne 400-metrovej miestnej ceste chce mesto upokojiť dopravu v danej lokalite a vyjsť v ústrety požiadavkám miestnych obyvateľov.

Poznámka redakcie: mesto argumentuje tým, že po ulici jazdili veľké nákladné vozidlá. Vylúčenie všetkých nákladných vozidiel s touto logikou nemá moc spoločného. Ulica je týmto pádom po novom súkromná. Bez porušenia predpisov sa na ulicu nedostane ani návšteva.

Chotárna ulica, Nitra



Zdroj: Mesto Nitra, foto Miroslav Počarovský