Rozsiahla oprava ciest druhej a tretej triedy v Nitrianskom samosprávnom kraji, ktorá prebiehala počas prázdnin, bola ukončená. Na 32 cestných úsekoch v okresoch Komárno, Levice, Nitra, Zlaté Moravce, Nové Zámky, Šaľa a Topoľčany sa nový asfalt položil na celkovú plochu takmer 393-tisíc m2. Stavebné práce za viac ako 3,5 mil. EUR zrealizovala pre Nitriansky samosprávny kraj spoločnosť EUROVIA SK.

Na jednotlivých úsekoch ciest, ktoré sa nachádzajú vo všetkých siedmich okresoch Nitrianskeho kraja, prebiehala od druhej polovice júna rozsiahla rekonštrukcia a postupne na nich došlo k výmene asfaltových vrstiev vozovky. Cieľom bolo predovšetkým zvýšiť bezpečnosť a komfort vodičov.

„Stavebné práce prebiehali 60 dní. Stavbu realizovali dve čaty pracovníkov spoločnosti EUROVIA SK a pracovalo sa tak aj na viacerých úsekoch súčasne. Najdlhšie, až 30 dní, sa opravoval úsek Hostie – intravilán v okrese Zlaté Moravce, pretože tu prebehla aj rekonštrukcia mosta. Najdlhší opravený úsek má dĺžku 3,13 km a spája obec Nemečky a Prašice v okrese Topoľčany,“ hovorí Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

Spolu sa na opravu ciest v Nitrianskom samosprávnom kraji použilo viac ako 60-tisíc ton asfaltových zmesí a v niektorých časoch na stavbách pracovalo päť asfaltérskych čiat súčasne. Aby sa minimalizovali dopravné obmedzenia a plynulosť cestnej premávky, niektoré úseky sa realizovali výlučne počas víkendov, kedy je jej intenzita nižšia.

Vďaka obnoveniu povrchu cestných komunikácií sa zlepšila ich prevádzková spôsobilosť a predĺžila sa aj ich životnosť. Vodiči tak môžu jazdiť po nových, kvalitných a bezpečných vozovkách a cesty môzu využívať niekoľko ďalších rokov vo vysokom komforte.


Zoznam opravených úsekov ciest

Rekonštrukcie ciest II. a III. triedy, Nitriansky kraj Rekonštrukcie ciest II. a III. triedy, Nitriansky kraj


Fotogaléria - práce na ceste Veľký Cetín - Vinodol

V Nitrianskom samosprávnom kraji sa opravilo viac ako 60 kilometrov povrchu vozovky V Nitrianskom samosprávnom kraji sa opravilo viac ako 60 kilometrov povrchu vozovky V Nitrianskom samosprávnom kraji sa opravilo viac ako 60 kilometrov povrchu vozovky V Nitrianskom samosprávnom kraji sa opravilo viac ako 60 kilometrov povrchu vozovky V Nitrianskom samosprávnom kraji sa opravilo viac ako 60 kilometrov povrchu vozovky



Zdroj: Tlačová správa, foto Nitralive.sk