Rekonštrukcia v úseku od železničného priecestia po križovatku s cestou III/51311 – ul. Trnavská

Blog o doprave s Andrejom Sitkeyom

Máte otázky k téme doprava? Píšte na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(Odpovede na otázky uverejníme každý týždeň spolu s novým článkom.)

Prinášam dobrú správu pre nitrianskych motoristov. V prvom aprílovom týždni sa má začať rekonštrukcia miestnej komunikácie Štúrova v Nitre v úseku od železničného priecestia po križovatku s cestou III/51311 – ul. Trnavská. V rámci rekonštrukcie bude obnovený živičný kryt vozovky a vykonajú sa stavebné úpravy na križovatkách s ul. Kmeťova a pri regionálnej správe a údržbe ciest.

V rámci stavebných úprav križovatiek budú zariadené samostatné pruhy pre ľavé odbočenie, budú upravené autobusové zastávky a pri správe ciest bude na priechode pre chodcov vybudovaný ochranný ostrovček. Do dopravných tieňov budú umiestnené reflexné dopravné gombíky.

Očakávaná rekonštrukcia Štúrovej ulice sa začne pondelok 8.4.2013. Rekonštrukčné práce majú trvať približne mesiac (do 6.5.2013). Rekonštrukcia bude rozdelená do niekoľkých etáp. Najskôr sa realizuje stavebná úprava križovatky Štúrova – Kmeťova, úprava napojenia regionálnej správy ciest a oprava autobusových zastávok. V čase stavebných úprav bude v mieste pracoviska zúžená vozovka a autobusové zastávky budú presunuté cca. o 50 m. Následne bude realizované frézovanie starého živičného krytu vozovky a kladenie nového krytu, kedy bude Štúrova ulica v úseku od železničného priecestia po križovatku s ul. Trnavskou zjednosmerená.

Plánované termíny zjednosmernenia: 21.04.2013, 27.04.2013, 28.04.2013, 04.05.2013 – 06.05.2013. V čase čiastočnej uzávierky cesty bude doprava od mestskej časti Kynek smer centrum vedená cez Bratislavskú ulicu. Autobusové zastávky pri Nipeku a regionálnej správe ciest budú v tomto čase zrušené bez náhrady. V prípade frézovanie a kladenia asfaltu v jazdnom pruhu v smere do centra bude uzavretá križovatka Štúrova – Kmeťova. V tomto prípade bude obchádzková trasa vedená po Pražskej ulici. Dobu rekonštrukcie môže ovplyvniť technický stav komunikácie a vývoj počasia, preto termíny realizácie jednotlivých etáp môžu byť upravené.


  • prvá etapa rekonštrukcie Štúrovej ulice prebehla od 6.6.2012 do 11.6.2012 v úseku kruhový objazd - križovatka Hollého ulica
  • druhá etapa trvala od 13.6.2012 do 18.6.2012 v úseku od križovatky s miestnou komunikáciou Hollého po križovatku s miestnou komunikáciou Cintorínska
  • železničné priecestie v Mlynárciach bolo v rekonštrukcii od 29.5. do 7.6.2012

Fotogaléria 6. máj 2013

Fotogaléria 28. apríl 2013

Fotogaléria 27. apríl 2013

Fotogaléria 14. apríl 2013

Fotogaléria 8. apríl 2013


Súvisiace články

Štúrova ulica - rekonštrukcia, 1. etapa
Štúrova ulica - rekonštrukcia, 2. etapa
Rekonštrukcia Štúrovej ulice, obmedzenia
Železničné priecestie v Mlynárciach v rekonštrukcii


Cesta je v katastrofálnom stave už roky, pohľad na úsek pri NIPEKu

Štúrova ulica v Nitre pri NIPEKu


Pohľad na križovatku ulíc Štúrova x Kmeťova

Križovatka Štúrova - Kmeťova v Nitre


Železničné priecestie prešlo rekonštrukciou v roku 2012

Štúrova ulica v Nitre železničné prieceste Mlynárce

Riešenie dopravy po rekonštrukcii

Pribudnú ostrovčeky a samostatný pruh pre ľavé odbočenie na Kmeťovu ulicu

Štúrova ulica Nitra, rekonštrukcia, 3. etapa


Úprava zastávok, samostatné pruhy pre ľavé odbočenie a nové ostrovčeky (pohľad na úsek NIPEK - križovatka na Hlohovec)

Štúrova ulica Nitra, rekonštrukcia, 3. etapa


Etapy zaznačené do mapy

Červená: 1. etapa, Modrá: 2. etapa, Zelená: 3. etapa

Video




Zdroj: autor Andrej Sitkey pre Nitralive.sk, foto Nitralive.sk