Pri kruhovom objazde na Štúrovej ulici v Nitre by mohlo byť záchytné parkovisko. Mesto Nitra žiada o nenávratný finančný príspevok v zmysle vyhlásenej výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu. Zámer schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Nitre dňa 18. mája 2017.

Miesto vybudovania parkoviska je dnešné parkovisko na Štúrovej ulici po pravej strane pri výjazde z kruhového objazdu smer centrum. Náklady na realizáciu boli stanovené vo výške 159 362,6 €.

Základným účelom (motívom) obnovy a modernizácie parkoviska je vytvorenie záchytného priestoru pre parkovanie verejnosti pri vstupe do mesta z rýchlostnej cesty (smer z Bratislavy) tak, aby nedochádzalo k dopravnému zaťažovaniu/preťažovaniu dopravy a statickej dopravy Centrálnej mestskej zóny a súčasne, aby parkujúci mali možnosť pokračovať do centra mesta mestskou verejnou dopravou alebo nemotorovou dopravou," píše sa v dôvodovej správe.

Čo všetko zahŕňa výstavba záchytného parkoviska?

- Rekonštrukcia parkoviska: 139 947,6 €
- Prístrešok MAD: 8 387,0 €
- Lavička s operadlom (1 ks): 1 344,0 €
- Lavička bez operadla (1 ks): 1 224,0 €
- Odpadkový kôš (2 ks): 1 008,0 €
- Stojan na bicykle (2 ks): 1 152,0 €
- PD – dopravné značenie: 750,0 €
- Dopravné značenie 5 550,0 €

Parkovisko Štúrova ulica Nitra



Zdroj: Nitralive.sk, Návrh na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu s názvom „Záchytné parkovisko Štúrova ulica“