Futbalisti FC Nitra U19 (starší dorastenci) prepísali historické tabuľky slovenského mládežníckeho futbalu. Ešte žiadnemu tímu na Slovensku sa nepodarilo postúpiť do jarných bojov UEFA YOUTH LEAGUE.

V prvom kole sme sa stretli s veľkou neznámou, macedónskym tímom KF Shkendija. Naši hráči sa tešili z víťazstva 1:0 po góle Róberta Kóšu zo štyridsiatej deviatej minúty.

O našom ďalšom súperovi rozhodol vzájomný zápas medzi FK Liepaja (Lotyšsko) a Šachťor Soligorsk (Bielorusko). Vyhrali Bielorusi a na prvý zápas sme cestovali k nim, s nádejou, vybojovať si čo najlepší výsledok do domácej odvety. V náročných podmienkach, ktoré mali s futbalom iba málo spoločné, prehrali po dvoch smolných penaltách 0:2. Odveta bola naplánovaná o tri týždne doma, pod Zoborom. Naši hráči sa nevzdávali a nevedeli sa dočkať zápasu. V tridsiatej siedmej minúte otvoril skóre Marek Fábry. Po obrátke hráči FC Nitra neprestávali útočiť a cítili šancu, že súpera môžeme zdolať a postúpiť. Päť minút po zmene strán sa do streleckej listiny zapísal Dojčinovič. V tom momente všetci verili v postup nášho mužstva. Keď sa v šesťdesiatej štvrtej minúte do streleckej listiny druhýkrát v zápase zapísal Dojčinovič, náš staručký štadión takmer spadol. V samom závere nás Bielorusi zatlačili, ale Nitra odolala a "rozprávka" pokračuje.

Najbližší zápas: 6.2.2018 o 16:00 hod. V Zlatých Moravciach (štadión v Nitre je v rekonštrukcii) vyzve FC Nitra holandský Feyenoord Rotterdam.



Zdroj: FC Nitra