NITRA 26. septembra 2008 - Od piatka 26. septembra až stredy 1. októbra sa Nitra stane hostiteľkou najväčšej divadelnej udalosti roka na Slovensku - Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra

V pestrej palete sprievodných podujatí zažiari Biela noc, ktorá sa uskutoční v sobotu 27. septembra a umožní návštevníkom zažiť atmosféru nočných prehliadok výstav a výstavných priestorov Nitrianskej galérie, Ponitrianskeho múzea a Synagógy. 
V Ponitrianskom múzeu sa Biela noc otvorí koncertom melodických piesní s poetickými textami Zracadlových sester z Ostravy. Nočnú prehliadku výstav v múzeu ozvláštnia aj hudobné vystúpenia žiakov Súkromnej ZUŠ Heleny Madariovej a Súkromného konzervatória v Nitre. 
V Synagóge sa Biela noc otvorí koncertom dávnej hudby Hudba v ilumináciách – iluminácie v hudbe skupiny MUSICANTICA, ktorý poslucháčov prenesie hudbou, sprievodným slovom a obrazmi muzikantov, tanečníkov, hercov, žonglérov a anjelov do obdobia stredoveku, renesancie a baroka. 
Súčasťou Bielej noci bude už tradičný lampiónový sprievod mestom s príťažlivou atmosférou desiatok lampiónových svetiel sprevádzaný Funny Fellows a Zuzanou Haasovou na historickom nákladnom automobile. 
Sprievod ulicami centra pod Nitrianskym hradom, ukončí pouličné predstavenie pre malých aj veľkých Princ Bajaja Divadelného spoločenstva Le Mon. 

Na všetky tieto podujatia sa budete môcť zadarmo doviesť Divadelnými autobusmi MHD Veolia Transport Nitra a. s., v ktorých bude nainštalovaná netradičná výstava divadelných fotografií, plagátov, letákov, rekvizít a kostýmov z nitrianskych divadiel. Autobusy budú na jednotlivé podujatia Bielej noci zvážať návštevníkov na trase Klokočina – Chrenová – Centrum a späť.

 

Zdroj: www.nitra.sk