Vďaka výraznému otepleniu sa stavebné práce na PPP projekte Rýchlostná cesta R1 Nitra, západ – Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat rozbehli v marci 2010 naplno. Na štyroch úsekoch mala spoločnosť Granvia Construction, zhotoviteľ projektu rozpracovaných celkom 289 stavebných objektov.

Diskusiu o južnom obchvate Nitry nájdete v našom Diskusnom fóre

Všetko o projekte Južný obchvat Nitry nájdete v sekcii Výstavba


Južný obchvat Nitry 27. marca 2010- situácia na stavbe

V sledovanom období zhotoviteľ stavby naplno pracoval na mostných objektoch, ako aj realizoval rozsiahle zemné práce. Treťou oblasťou činnosti boli prekládky sietí, ktoré pokračovali podľa harmonogramu a k 31.3. 2010 boli takmer kompletne dokončené, a tým pádom dnes už nelimitujú žiadne stavebné práce.
Pri výstavbe mostných objektov (mostov, estakád) tvorili hlavnú náplň prác zakladanie pilótov (t.j. stĺpových základov), budovanie základov a práce na spodných stavbách. V zárezoch a v násypoch prebiehalo budovanie zemných telies, pri  cestných objektoch sa realizovali zemné práce vrátane sanačných opatrení a konsolidačné násypy. Realizátor stavby Granvia Construction ukončil k 31.03.2010 celkovo 192 stavebných objektov.

Nitra, západ - Selenec

Na úseku Nitra, západ - Selenec prebiehali v marci práce na 94 stavebných objektoch. Jedným z nich je objekt SO 201 Most na vetve križovatky nad R1 v km 0,789, kde prebiehala betonáž základu P2 a P3, diely 1 – 4 , práce na povrchovej úprave, realizácia podpornej konštrukcie a práce na výstuži základovej pätky.

Most na križovatke Lehota



Takto bude vyzerať most po dokončení



Ako by mala vyzerať križovatka Lehota



Na križovatke Selenec bude umiestnení takýto most cez Levickú cestu



!!!Vizualizácie križovatiek Čermáň a Selenec Vám prinesiem hneď ako budú k dispozícii!!!

Silnejšie kontrolné opatrenia

Súčasťou výstavby PPP projektu R1 je pravidelný monitoring parametrov ako sú kvalita, zdravie, bezpečnosť a životné prostredie. V rámci opatrení na zlepšenie bezpečnosti obyvateľov obcí v dosahu stavebných činností a pohybu stavebnej mechanizácie plánuje Granvia Construction v máji 2010 umiestniť pri obchádzkových trasách informačné merače rýchlosti.
Granvia Construction pravidelne informuje obyvateľov o udalostiach, týkajúcich sa výstavby rýchlostnej cesty R1 prostredníctvom informačných stredísk v Nitre a Banskej Bystrici, webstránky www.ppp-r1.sk, ako aj lokálnych a celonárodných médií. Podnety, súvisiace s výstavbou možno podávať osobne, telefonicky, e-mailom alebo prostredníctvom webstránky projektu.

Pre ďalšie informácie ohľadom výstavby kontaktujte:

Lenka Kubejová
útvar komunikácie
Granvia Construction, s.r.o.
T/ +421 373 212 013
GSM/ +421 917 456 253
E/ Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.