Mladí stavbári zo Strednej priemyselnej školy stavebnej Nitra postavili v 15. ročníku medzinárodnej súťaže HSF System Modelium najvyšší mrakodrap Európy. Odborná porota súťaže do 24. mája rozhodne, či nitriansky model postúpi do národného finále.

Do národných finálových kôl na Slovensku a v Českej republike postúpi šesť najlepších budov z každej krajiny. Z nich potom vzíde osem súťažných tímov, ktoré sa stretnú v medzinárodnom superfinále v Ostrave. Súťažnou úlohou bolo navrhnúť a vytvoriť originálny model z vlnitej lepenky na tému "Najvyšší mrakodrap Európy".

V tomto jubilejnom ročníku súťaže bude súperiť celkovo 8 škôl (10 tímov) zo Slovenska a 23 škôl (32 tímov) z Českej republiky. Mladí stavitelia súťažia o ceny v celkovej hodnote 5 300 EUR. Medzinárodná súťaž HSF System Modelium je určená pre žiakov stredných odborných škôl so zameraním na stavebníctvo.

Organizátorom a generálnym partnerom súťaže je stavebná skupina HSF System. Hlavným partnerom súťaže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerom je Český zväz výrobcov vlnitých lepeniek.

V Nitre vyrástol najvyšší mrakodrap Európy z lepenky V Nitre vyrástol najvyšší mrakodrap Európy z lepenky V Nitre vyrástol najvyšší mrakodrap Európy z lepenky



Zdroj: Tlačová správa